Menü
X Vállalkozásra szabott funkciók a megújult Billingo online számlázóban

X Vállalkozásra szabott funkciók a megújult Billingo online számlázóban

A NAV online adatszolgáltatási kötelezettség bővítése miatt minden eddiginél kiemeltebb fókuszba kerültek az online számlázó programok. Mint ismert, a jogszabályváltozást követően minden belföldi adóalanyok közötti számlát be kell küldeni az adóhatóság részére. Ha pedig ezt nem a NAV Online Számla rendszerén keresztül, manuálisan szeretnénk megtenni, akkor egy, az adatszolgáltatás automatizálására képes online számlázó programból kell számláznunk. A Billingo online számlázó tökéletes választás erre a célra, de kinek éri meg igazán billingózni?

Korlátlan számlázás ingyen mindenkinek

2020. májusában újult meg teljesen a Billingo online számlázó. Az egyik legjelentősebb változás pedig az volt, hogy az ingyenes, Starter előfizetéssel bárki korlátlanul és ingyen tud számlázni. A Billingo Starter azoknak való, akik hagyományos, papír alapú számlákat állítanak ki. Az ingyenes csomaggal ráadásul a NAV adatszolgáltatás teljesítése és a Könyvelői fiók elérés is ingyenes. Így még kényelmesebb lesz a számlázás. 

Ha ennél több kényelmi funkciót szeretnénk, érdemes megnézni az előfizetéseket is.

Speciális KATA funkciók katás vállalkozásoknak


A katás vállalkozásoknak speciális információkra van szükségük a vállalkozás pénzügyeit illetően. Az aktuális KATA és/vagy AAM keret alakulása olyan adatok, amelyeket érdemes és fontos is naprakészen vezetni és követni. A Billingo KATA csomag a KATA/AAM kalkulátort is tartalmazza, amelynek segítségével ezek az információk bármikor, bárhol rendelkezésre állnak. Az sem gond, ha időközben szüneteltetjük a vállalkozást, az egyedi beállításokkal így is pontos adatokat kapunk.

Gondtalan automatikus számlázás és folyamatos bevételáramlás webshop tulajdonosoknak


A Billingo megújulásával egyidőben az API is átalakult, így olyan világszínvonalú szolgáltatást kapnak a webshop-tulajdonosok, amivel minimális programozói tudással is összeköthetik a számlázót és a webáruházat. Így a megrendelések automatikusan átkerülnek a számlázó programba, ahol emberi beavatkozás nélkül készül el a számla és kerül továbbításra a vevő részére, valamint történik meg a NAV adatszolgáltatás is az érintett számlák esetében.

A Billingo Master előfizetés díja ráadásul már az API használatát, a pluginokat és a korlátlan e-számla készítést és küldést is tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy az 1200 Ft+áfa havi díj akár napi 100 e-számla kiállítását és küldését is ingyenesen tartalmazza. Ez óriási árelőnyt jelenthet összehasonítva a piaci árakat.

A Billingo az azonnali bevételáramlásról is gondoskodik. A piacon egyedülálló QR-kód generálási megoldással a számlákra egyedi QR-kódot helyezhetünk el, amelyet leolvasva a vevő azonnal, mobilról ki is tudja fizetni a számlákat. 

Az azonnali, online bankkártyás fizetés támogatására vezette be a Billingo a Barion mellé a SimplePay fizetési megoldást is. A rendszerek összekapcsolását követően a vevők a számlaértesítőből bankkártyával vagy a SimplePay, illetve a Barion rendszerén keresztül tudják kifizetni a végösszeget. Így azoknak a webshopoknak is megoldható a bankkártyás fizetés, akik még nem tudták integrálni azt a fizetési folyamataikba.

Ingyenes Könyvelői fiók és számlaszinkron minden könyvelőnek


A Billingo fontos célkitűzése, hogy a vállalkozások és könyvelőik közös munkáját minél hatékonyabbá és gördülékenyebbé tegye. Ezért a Könyvelői fiók és az online számlázás szolgáltatás is (Kata vagy Master csomag esetén) ingyenes a könyvelőknek. A Könyvelői fiók pedig bármilyen Billingo fiókkal ingyen összekapcsolható. 

Ennek nagy előnye, hogy a könyvelő a saját rendszerén keresztül férhet hozzá az ügyfél számláihoz. A számlaadatok pedig ingyen, bármikor letölthetők a könyvelő programnak megfelelő formátumban. 

Egyre több könyvelő programmal automatizálható a Számlaszinkron szolgáltatás is. Ez azt jelenti, hogy emberi beavatkozás nélkül, a számla kiállítását követően, automatikusan kerülnek át az adatok a könyvelő programba. Ezzel a szolgáltatással nemcsak rengeteg időt, de pénzt is spórolhatunk magunknak és a könyvelőnek egyaránt. A funkció az ingyenes csomagban is elérhető.

Számlázás és nyomtatás bármikor, bárhol, ha ragaszkodsz a papír alapú számlákhoz


Az online számlázás nagy előnye, hogy korlátlan elérést biztosít bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről. A NAV adatszolgáltatás bővítése sok olyan vállalkozást is érintett, akik nem telephelyhez kötötten számláznak, partnereiknek nincs e-mail címe vagy ragaszkodnak a papír alapú számlázáshoz. A Billingo rájuk is gondolt. A Billingo online számlázó ugyanis kényelmesen használható mobilról, tabletről vagy laptopról. Ha pedig a számlát nem szeretnénk azonnal, e-mailben elküldeni, egy mobil blokknyomtatóra csatlakoztatva ott helyben papír alapú számlát is nyomtathatunk. A NAV adatszolgáltatás így is automatizálható, a funkció pedig ugyancsak elérhető az ingyenes csomagban is. 

Számlázni jó. Billingózni nagyszerű. 
Válaszd Te is a gondtalan számlázást, regisztrálj ingyen Billingo fiókot!

Regisztrálok


X Fizetett cikk a Billingo Technologies Zrt. megbízásából.

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

NAV online számlaadat-szolgáltatás - 2021. március 31-ig nem büntet a NAV

NAV online számlaadat-szolgáltatás - 2021. március 31-ig nem büntet a NAV

2021. március 31-ig még nincs szankció, ha online nem érkeznek be a NAV-hoz a magánszemélyek vagy külföldiek számára kiállíto...

Sok az újdonság az InnVoice online számlázóban X

Sok az újdonság az InnVoice online számlázóban X

A NAV online adatszolgáltatási kötelezettség és a technológia lehetőségek számos kaput nyitottak meg az online számlázás mode...

Nincs enyhítés! Maradnak a KATA szigorítások

Nincs enyhítés! Maradnak a KATA szigorítások

Sokan számítottak arra, hogy a különböző szakmai szervezetek észrevételei alapján módosítják a KATA 2021-re tervezett változt...

2021. január 1-től minden online kassza mellett kötelező az elektronikus fizetési lehetőség

2021. január 1-től minden online kassza mellett kötelező az elektronikus fizetési lehetőség

Mintegy 60 000 vállalkozást érint a kormány gazdaságfehérítő intézkedéseinek következő eleme, amely kötelezővé teszi az elekt...