Menü
Tippek a webshopos számlázás korszerűsítéséhez (X)

Tippek a webshopos számlázás korszerűsítéséhez (X)

2021. január 1-től minden számlára vonatkozik a NAV adatszolgáltatási kötelezettség és a magánszemélyek részére kiállított számlákat is be kell küldeni az adóhatóság részére.

Ha webshop-tulajdonosként eddig halogattad is az online számlázásra váltást, a jelentős adminisztrációs teher miatt ez a jövőben elkerülhetetlenné válik. A Billingo online számlázóval azonban nemcsak az adatszolgáltatást automatizálhatod. A program funkcióin keresztül most azt is megmutatjuk, hogyan tudod még tovább csökkenteni az adminisztrációt és hatékonyabbá tenni a mindennapi munkádat.

Így működik az automatikus NAV adatszolgáltatás

Mit ismert, a NAV adatszolgáltatási kötelezettség a NAV Online Számla rendszerén keresztül teljesíthető manuálisan vagy online számlázó programmal összekötve automatikusan.

Utóbbi esetében a webáruházba érkező megrendelésről a számlázó programban számla készül, a Billingo pedig az adatszolgáltatásra kötelezett számlákat (és csak azokat) automatikusan, emberi beavatkozás nélkül küldi el az adóhatóságnak. A beküldés teljesítéséről (sikeres vagy sikertelen) azonnal visszaigazolást is ad.

Az automatikus adatszolgáltatáshoz természetesen össze kell kötni a számlázót a NAV Online Számla rendszerével, de ehhez a Billingónál képes és videós segédletet is találunk, illetve a NAV összekötéssel foglalkozó ügyfélszolgálatukat is lehet kérdezni.

A Billingo a Master csomagot ajánlja a webáruházak részére. (A Master előfizetés havi díja 1200 Ft+áfa/év. Ez a díj már az alább felsorolt funkciókat is tartalmazza, extra díjat semmiért nem kell fizetni.) Lássuk, miért és mennyire éri meg webshoposként billingózni.

Spórolj időt és pénzt a számlakiállítás és -kiküldés automatizálásával

A Billingo a számlázási feladatok automatizálásának és egyszerűsítésének éllovasa. A májusban megújult online számlázó Master csomagjához egy vadonatúj API is készült, amivel minden eddiginél könnyebb és gyorsabb a webáruházakkal való összekötés.

Ez az egyik legnagyobb kincs a webáruházasok részére, hiszen

A számlázó program integrálását sokszor a bonyolult fejlesztési feladatok, a fejlesztői erőforrások hiánya vagy éppen a hiányzó pluginok jelentik. Ezért egyszerűbbnek tűnik a bevált, jól megszokott, manuális rendszernél maradni. A Billingo API beszédes, egyértelmű kódolása kezdő programozói tudással is használható. Ezzel a megoldással drasztikusan csökkenthető a fejlesztési idő és akár már aznap működhet az automatikus online számlázás.

Spórolj még többet az API használaton és az e-számlázáson

Te mennyit költesz havonta számlázásra?

A Billingóban az API használata és 12 webshopintegráció is ingyenesen elérhető és használható, semmilyen extra díjat nem kell érte fizetni. Ez egy fontos szempont, ugyanis sok számlázónál az API használat és/vagy az e-számla külön fizetős szolgáltatás, ami akár több ezer forintos kiadást is jelenthet a webáruház tulajdonosának minden hónapban.

A Billingóban jelenleg 12 elkészült és működő webshop-integráció segíti a villámgyors összekötést. A Magento, MagneShop, Opencart, PrestaShop, Shopify, ShopMasters, ShopRenter, ShopStart, Szuperwebáruház, Unas, Viltor és WooCommerce webáruház motorokhoz ingyen elérhető és használható a Billingo fejlesztői által készített integráció.

Ha mégis gond lenne az összekötéssel, elég a Billingo fejlesztői szakügyfélszolgálatát hívni, ahol szükség esetén az API fejlesztőit is bevonják a probléma megoldásába.

Számla helyett küldj díjbekérőt, így már teljesít előtt a pénzednél lehetsz

Szolgáltatás és előre utalásos megrendelés esetén is hasznos lehet, ha a számla helyett először csak díjbekérőt küldesz a vevőnek. Így már a teljesítés előtt a pénzedhez juthatsz, nem kell előre befizetned az áfát, ha a vevő esetleg késik a teljesítéssel és felesleges sztornózással sem megy az időd, ha a vevő meggondolja magát.

Automatizáld a nyitott számláid behajtását és mentsd meg az elúszó rendeléseket

Nálad mennyire gyakori, hogy a vevő az előre utalásos rendelést nem fizeti ki? Már döntött, megvette, de aztán elfelejt utalni, átsiklik a kapott számla felett? A Billingo online számlázóban a kiállított számlák és díjbekérők mellé automatikus fizetési értesítőket állíthatsz be, így a rendszer rendszeresen figyelmezteti a vevődet, hogy fizetési kötelezettsége van. Ez azért is jó, mert nagyobb arányban fizetik ki az előre utalással rendelt termékeket, ezzel az egy megoldással valószínűleg számos megrendelést “menthetsz meg”.

Csatold a fontos dokumentumokat a számla mellé

A Billingo Számlacsatolmány funkciójával minden számla mellé 2 db csatolmányt is mellékelhetsz. Ez jó megoldás pl. a jótállásijegy vagy akár a használati utasítás továbbítására. Így a vevőd minden szükséges dokumentumot egy helyen talál, kevesebb kérdés érkezik ezzel kapcsolatban az ügyfélszolgálatra és a vevőd is azt látja, hogy nálad profi rendszer van.

Több webshopod van? Kezeld külön, de mégis egyben a számlázásukat

A Billingo Multiprofil funkcióval több, különálló Billingo számlázási fiókot egyetlen fiók alá rendezhetsz. Így kényelmesen tudsz váltani köztük. A különböző profilokhoz egyedi jogosultságot is beállíthatsz. Ez akkor jó, ha az egyes webshopokat más és más munkatárs kezeli. Ugyanakkor továbbra is te határozhatod meg, hogy melyik munkatárs, milyen információkat láthasson.

Akkor is kezelheted külön a különböző webshopjaid számlázását, ha csak egy Billingo fiókod van. A Master előfizetéssel ugyanis korlátlan számlatömböt hozhatsz létre. Ezekből külön számlatömbbe, egyedi előtaggal, egyedi számlaszámmal készülhetnek az egyes webshopokból érkező rendelésekhez a számlák. Ráadásul minden számlatömbhöz feltöltheted a hozzá tartozó logót vagy egyedi megjegyzést is.

Gyorsítsd a fizetési folyamatokat a számlázással

Egyre népszerűbb a bankkártyás fizetési lehetőség, amiről akkor sem kell lemondanod, ha nem szeretnél bankkártyás fizetési lehetőséget integrálni a webáruházba. A Billingo online számlázó segítségével a vevőid SimplePay, Barion számlájukon keresztül, vagy kényelmesen, QR-kód segítségével mobilról is fizethetnek.

A legjobb, hogy ehhez nem szükséges semmilyen fejlesztés a webshopba. Ezt a fizetési lehetőséget a Billingóban kell engedélyezned. A megrendelést követően a számlázó automatikusan kiküldi a számládat, az e-mail értesítőben pedig megjelenik ez a fizetési mód is.

Ez azért is jó, mert

Vezesd naprakészen, egy felületen a bevételeidet és a kiadásaidat

A Billingo Masterben a bevételeid mellett a kiadásaidat is egy helyen, közös felületen vezetheted.

A szállítói számláidat manuálisan is feltöltheted, ha viszont a számlázód a NAV Online Számla rendszerével össze van kötve, akkor az Adatszinkron funkcióval a szállítói számlák adatai automatikusan a kiadások között is megjelennek. A bevételek és kiadások arányát egy látványos, színes grafikon mutatja naprakészen, így mindig, kockás füzet és Excel nélkül is tudni fogod, hogy állnak a bevételek és a kiadások.

Automatizáld a pénzügyi ellenőrzéseket is

A Billingo Bankszinkron funkciójával pillanatok alatt vállalkozásod pénzügyi átláthatóságát is megteremtheted. A számlázó rendszert összekötheted a bankoddal, így a pénzügyi tranzakciók (a terhelések és jóváírások) a számlázóban is megjelennek.

A közlemény rovat alapján a rendszer képes összepontozni az egymáshoz tartozó számlákat és tranzakciókat, a fizetetteket pedig automatikusan teljesítettre is állítja.

Ez azért jó, mert

Kösd össze a rendszeredet a könyvelőddel

A Billingo hisz benne, hogy a vállalkozások egyik fontos alapja a könyvelés, ezért is ingyenes a könyvelői összekötés funkció. A számlázóból küldött meghívót elfogadni a könyvelő saját Billingo Könyvelői fiókján keresztül férhet hozzá a számlákhoz. Letöltheti a kimenő és a szállítói (Adatszinkron funkció) számlaadatokat, valamint a banki tranzakciókat (Bankszinkron) is. A számlázóból bármilyen könyvelő programnak megfelelő adatexportok készíthetők, egyes könyvelő programokkal pedig automatizálni is lehet az adatátadást.

Ez a webshop tulajdonosnak és a könyvelőjének is hasznos, mert

Álomrendszert alkothatsz a webshopod mellé a Billingóval

A fenti funkciókból is jól látszik, hogy a megújult Billingo több, mint egyszerű online számlázó. Komplex segítség a mindennapokban a számlázás egyszerűsítéséhez, az adminisztrációs feladatok rendszerezéséhez és egyszerűsítéséhez, valamint a pénzügyi átláthatóság megteremtéséhez.

A Billingo online számlázó, ha szeretnéd automatikusan kiállítja és kiküldi a számláidat, az adatszolgáltatásra kötelezett bizonylatot pedig rögtön küldi is be a NAV-nak. Közben a vevőd a kapott értesítő alapján azonnal ki is tudja azt fizetni a számlát. A bank rendszere szinkronizál a számlázóval, így a rendezett számla máris automatikusan fizetett státuszba kerül. Nem fizetett a vevő? Semmi gond. A nyitott számlákról néhány nap múlva automatikus értesítő megy a nem fizető vevőnek, így nagyobb eséllyel menthetők meg az elfeledett rendelések.

Hónap végén a könyvelő pedig csak belép a rendszerbe és letölti a könyvelési anyagot, beleértve a kimenő és szállítói számlaadatokat, valamint a bankszámlatörténetet is. Mi ez, ha nem XXI. századi számlázás?

Számlázni jó. Billingózni nagyszerű

A cikk megjelenését a Billingo online számlázó támogatta.

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

NAV online számlaadat-szolgáltatás - 2021. március 31-ig nem büntet a NAV

NAV online számlaadat-szolgáltatás - 2021. március 31-ig nem büntet a NAV

2021. március 31-ig még nincs szankció, ha online nem érkeznek be a NAV-hoz a magánszemélyek vagy külföldiek számára kiállíto...

Sok az újdonság az InnVoice online számlázóban X

Sok az újdonság az InnVoice online számlázóban X

A NAV online adatszolgáltatási kötelezettség és a technológia lehetőségek számos kaput nyitottak meg az online számlázás mode...

Nincs enyhítés! Maradnak a KATA szigorítások

Nincs enyhítés! Maradnak a KATA szigorítások

Sokan számítottak arra, hogy a különböző szakmai szervezetek észrevételei alapján módosítják a KATA 2021-re tervezett változt...

2021. január 1-től minden online kassza mellett kötelező az elektronikus fizetési lehetőség

2021. január 1-től minden online kassza mellett kötelező az elektronikus fizetési lehetőség

Mintegy 60 000 vállalkozást érint a kormány gazdaságfehérítő intézkedéseinek következő eleme, amely kötelezővé teszi az elekt...