Menü
Számlázóválasztás szempontjai 2021-ben - 1. rész.

Számlázóválasztás szempontjai 2021-ben - 1. rész.

A NAV számlaadat-szolgáltatás bevezetése, a digitalizáció előretörése, a technikai újítások megjelenése újabb és újabb ajtókat tár ki a vállalkozók és cégvezetők számára. 2021-ben ugyanis a számlázás már korántsem csak egy kötelező adminisztrációs feladat. Nézzük, hogyan érdemes változtatni a főbb szempontokat, ha 2021-ben számlázóváltást tervezünk.

Ezekre figyelj 2021-ben, ha számlázót váltanál

1. Átlátható, logikus, könnyen használható

A számlázóprogram legfontosabb feladata, hogy egyszerűen, könnyen és gyorsan lehessen vele számlázni. Ezért az első és legfontosabb szempont, hogy a program ennek megfeleljen. Nézd meg és próbáld ki a demókat. Mennyire könnyű kiállítani egy számlát? Egyszerűen megtalálod a számodra fontos funkciókat? Mennyi időt vesz igénybe a számlázás? 

2. A kötelező: feleljen meg a NAV hatályos jogszabályoknak

Számlázó programot hosszú évekre választunk, mert egy megszokott, ismert rendszerről nehézkes és időigényes újra váltani. Ezért is fontos, hogy ne az ár legyen a legfontosabb szempontod. A NAV megfelelőség egy olyan minimum elvárás, amelynek számlázódnak kötelezően meg kell felelnie. Válassz olyan szoftver, amely garantáltan leköveti a változó jogszabályokat, rendszeresen és határidőre fejlesztik és frissítik a funkcionalitását. Tartsd szem előtt, hogy a mulasztási bírságot Te kapod, ha nincs rendben a számlázásod.

3. Tartsd szem előtt a számlázási szokásaidat

Alap esetben a számlázó programmal számlát lehet kiállítani. A gyakorlatban azonban más, számlához kapcsolódó bizonylatra is szükséged lehet. Nagy segítség a mindennapokban, ha egy szoftverből tudsz előlegszámlát, díjbekérőt, módosítószámlát, szállítólevelet, stornószámlát, teljesítési igazolást, ajánlatot, megrendelőt stb. kiállítani. Vizsgáld meg a folyamataidat! Milyen típusú bizonylatot állítasz ki rendszeresen? 

4. Funkciólista a vállalkozásod igényeire szabva

        Minden vállalkozás más. Különböző folyamatai és igényei vannak, ezért sem egyetemleges, hogy melyik a legjobb számlázó program. Indulj ki ezért a saját és a céged folyamataból, igényeiből. Webáruházaddal szeretnéd összekötni a számlázást? Készletkezelésre is szükséged van? Össze akarsz kapcsolódni a könyvelőddel? KATÁs vagy? A lehető legtöbb feladatot automatizálni szeretnéd? A számlához tartozó dokumentumokat is egy helyen szeretnéd tárolni? Priorizáld a saját igényeid szerint.

5. Speciális kimutatások, elemzések Neked

A számlázó programod, rengeteg, a vállalkozásod szempontjából egyedi és releváns adatot és információt tartalmaz. Ezek a céged legfontosabb alapadatait is jelentik egyben, amelyek támogathatnak a működésed hatékonyságának elemzésében. Ha Te is ugyanilyen értékesnek tartod ezeket az adatokat, akkor a számlázóválasztásnál ellenőrizd, hogy a választott szoftverből milyen kimutatásokat tudsz készíteni, milyen formában és részletességgel tudsz adatokat nyerni. 

Még nincs vége, a cikket hamarosan folytatjuk. Jönnek a leginnovatívabb szempontok! 

Addig is töltsd ki a Számlázóválasztó tesztet és vedd figyelembe a fenti szempontokat is!
Kezdd ITT »


Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Rendet tennél pár nap alatt a boltod és a webshopod között? – Válaszd az Innvoice-t! (X)

Rendet tennél pár nap alatt a boltod és a webshopod között? – Válaszd az Innvoice-t! (X)

Az Innvoice Boltmenedzser összeköti boltodat UNAS vagy Shoprenter webáruházaddal, így egyszerűbb a dolgod, mint valaha! De mi...

Nem mindegy, miért számlázol adómentesen

Nem mindegy, miért számlázol adómentesen

A NAV számlaadat-szolgáltatási kötelezettség kiterjesztésével 2021. január 4-től minden számlát be kell küldeni az adóhatóság...

Számlázóválasztás szempontjai 2021-ben - 1. rész.

Számlázóválasztás szempontjai 2021-ben - 1. rész.

A NAV számlaadat-szolgáltatás bevezetése, a digitalizáció előretörése, a technikai újítások megjelenése újabb és újabb ajtóka...

5 ok, amiért már érdemes végleg elfelejteni a kézi számlatömböt

5 ok, amiért már érdemes végleg elfelejteni a kézi számlatömböt

A digitalizáció és a koronavírus járvány miatt egyre inkább az online térbe tolódó ügyintézés korában megdöbbentő látni, hogy...