Menü
Számlázóválasztás szempontjai 2021-ben - 1. rész.

Számlázóválasztás szempontjai 2021-ben - 1. rész.

A NAV számlaadat-szolgáltatás bevezetése, a digitalizáció előretörése, a technikai újítások megjelenése újabb és újabb ajtókat tár ki a vállalkozók és cégvezetők számára. 2021-ben ugyanis a számlázás már korántsem csak egy kötelező adminisztrációs feladat. Nézzük, hogyan érdemes változtatni a főbb szempontokat, ha 2021-ben számlázóváltást tervezünk.

Ezekre figyelj 2021-ben, ha számlázót váltanál

1. Átlátható, logikus, könnyen használható

A számlázóprogram legfontosabb feladata, hogy egyszerűen, könnyen és gyorsan lehessen vele számlázni. Ezért az első és legfontosabb szempont, hogy a program ennek megfeleljen. Nézd meg és próbáld ki a demókat. Mennyire könnyű kiállítani egy számlát? Egyszerűen megtalálod a számodra fontos funkciókat? Mennyi időt vesz igénybe a számlázás? 

2. A kötelező: feleljen meg a NAV hatályos jogszabályoknak

Számlázó programot hosszú évekre választunk, mert egy megszokott, ismert rendszerről nehézkes és időigényes újra váltani. Ezért is fontos, hogy ne az ár legyen a legfontosabb szempontod. A NAV megfelelőség egy olyan minimum elvárás, amelynek számlázódnak kötelezően meg kell felelnie. Válassz olyan szoftver, amely garantáltan leköveti a változó jogszabályokat, rendszeresen és határidőre fejlesztik és frissítik a funkcionalitását. Tartsd szem előtt, hogy a mulasztási bírságot Te kapod, ha nincs rendben a számlázásod.

3. Tartsd szem előtt a számlázási szokásaidat

Alap esetben a számlázó programmal számlát lehet kiállítani. A gyakorlatban azonban más, számlához kapcsolódó bizonylatra is szükséged lehet. Nagy segítség a mindennapokban, ha egy szoftverből tudsz előlegszámlát, díjbekérőt, módosítószámlát, szállítólevelet, stornószámlát, teljesítési igazolást, ajánlatot, megrendelőt stb. kiállítani. Vizsgáld meg a folyamataidat! Milyen típusú bizonylatot állítasz ki rendszeresen? 

4. Funkciólista a vállalkozásod igényeire szabva

        Minden vállalkozás más. Különböző folyamatai és igényei vannak, ezért sem egyetemleges, hogy melyik a legjobb számlázó program. Indulj ki ezért a saját és a céged folyamataból, igényeiből. Webáruházaddal szeretnéd összekötni a számlázást? Készletkezelésre is szükséged van? Össze akarsz kapcsolódni a könyvelőddel? KATÁs vagy? A lehető legtöbb feladatot automatizálni szeretnéd? A számlához tartozó dokumentumokat is egy helyen szeretnéd tárolni? Priorizáld a saját igényeid szerint.

5. Speciális kimutatások, elemzések Neked

A számlázó programod, rengeteg, a vállalkozásod szempontjából egyedi és releváns adatot és információt tartalmaz. Ezek a céged legfontosabb alapadatait is jelentik egyben, amelyek támogathatnak a működésed hatékonyságának elemzésében. Ha Te is ugyanilyen értékesnek tartod ezeket az adatokat, akkor a számlázóválasztásnál ellenőrizd, hogy a választott szoftverből milyen kimutatásokat tudsz készíteni, milyen formában és részletességgel tudsz adatokat nyerni. 

Még nincs vége, a cikket hamarosan folytatjuk. Jönnek a leginnovatívabb szempontok! 

Addig is töltsd ki a Számlázóválasztó tesztet és vedd figyelembe a fenti szempontokat is!
Kezdd ITT »


Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Bevezető tippek webáruház indításhoz (X)

Bevezető tippek webáruház indításhoz (X)

Online értékesítés, számlázás, készletnyilvántartás. Webáruházat indítani egy nagyon izgalmas kihívás, és azt látjuk, rengete...

Legnépszerűbb, könyvelői összekötéssel is rendelkező számlázók

Legnépszerűbb, könyvelői összekötéssel is rendelkező számlázók

A NAV online számlaadási-szolgáltatási kötelezettség bevezetése elképesztő mennyiségű adat digitalizálását követelte. Az admi...

E-számlára váltasz? Ezekre figyelj

E-számlára váltasz? Ezekre figyelj

A koronavírus járvány és a kötelező NAV adatszolgáltatási kötelezettség együttesen óriási szárnyakat adott a digitális megold...

Ingyenes számlázó programok 2021

Ingyenes számlázó programok 2021

Számlázni jó, számlázni muszáj. Ha azonban havonta csak néhány számlát állítasz ki, nem szeretnél extra vagy kényelmi funkció...