Menü
Legnépszerűbb, könyvelői összekötéssel is rendelkező számlázók

Legnépszerűbb, könyvelői összekötéssel is rendelkező számlázók

A NAV online számlaadási-szolgáltatási kötelezettség bevezetése elképesztő mennyiségű adat digitalizálását követelte. Az adminisztráció pozitív hozadéka ugyanakkor, hogy a rendszerbe bekerülő számlaadatok a vállalkozások és könyvelőik számára is elérhetők. Ezzel pedig nemcsak a számlabefogadási folyamatok, de a könyvelés egyes lépései is egyszerűsíthetők. De hogy jönnek ide a számlázó programok?

Mire jó a könyvelői összekötés?

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez a számlákat vagy adataikat minden esetben digitalizálni kell. Emiatt az elmúlt évben nagyon sokan váltottak online számlázó programokra. Az adatexportokra képes programok nagy előnye az adott időszakban kiállított számlák adatai listázhatók, majd nyomtatás és személyes találkozás nélkül online továbbíthatók a könyvelő részére.  

Mire jó a könyvelői összekötés? 

Amennyiben az adatexport a könyvelő programjának megfelelő formátumban készült, akkor a könyvelőnek elég a fájlt egyszerűen importálni a könyvelő programba, az adatok pedig máris megjelennek. Ezzel több órányi, korábban adatrögzítésre fordított idő takarítható meg. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag nulla az elírás, elgépelés miatti hibalehetőség. 

Vállalkozói szempontból a folyamat tovább egyszerűsíthető, ha a könyvelő saját hozzáféréssel rendelkezik a számlázó programhoz, így a cégvezető bevonása nélkül, a neki megfelelő időpontban töltheti le a számlaadatokat. Így gyakorlatilag a saját tempójában dolgozhat és mindig hozzáfér az éppen szükséges információkhoz.  

Még többet akarsz? Automatizálj!

Egyes számlázó programok és könyvelő programok között már a teljesen automatikus adattovábbítás is megvalósítható. Ekkor még a manuális adatexportra és -importra sincs szükség.

Az összekötést követően a kiállított számla adatai emberi közreműködés nélkül, szinte azonnal átkerülnek a könyvelő programba. Ha pedig a könyvelő program automatikus könyvelésre is képes, akkor azt is elvégzi a könyvelő helyett. Már csak az adatok ellenőrzése marad hátra!

Könyvelői összekötéssel rendelkező számlázó programok

A könyvelői összekötés nem minden számlázó programban érhető el. Az integrálható könyvelő programok típusa pedig szintén számlázó programonként eltérő lehet.

Ugyanígy az árazásban is jelentős különbségek figyelhetők meg, fontos ezért a számlázó program funkciói, ára, összekötési lehetőségei és az integrálható könyvelő programok szempontjából is megvizsgálni a szóba jöhető ajánlatokat.  

Az alábbi számlázó programok rendelkeznek könyvelői összekötéssel, kezdd ezekkel: 

Billingo
BizXpert
Dimension Software
InCash
Infocentrum
InnVoice
Kulcs
Naturasoft
Novitax
QualitiySoft
Revolution
SDSYS
Számlázz 

Könyvelő program összekötésre képes számlázóra váltanál?
Segítünk a választásban!

Kezdd ITT »

Nincs a programod a listában? Írj nekünk!


Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Kézi számlatömb, telepíthető számlázó vagy online számlázó program? Melyiket válasszam?

Kézi számlatömb, telepíthető számlázó vagy online számlázó program? Melyiket válasszam?

A NAV online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség bevezetése alaposan átrendezte a számlázó programok piacát, és egyre több...

Kifizetődő-e az automatizálás bevezetése a webáruházadban? Cikkünkből kiderül! (X)

Kifizetődő-e az automatizálás bevezetése a webáruházadban? Cikkünkből kiderül! (X)

Sokszor halljuk: az idő pénz. Nem is találhatnánk ennél találóbb mondatot ide, hiszen a legfontosabb szempont, amely az autom...

Minden, amit számlázóprogram-választás előtt tudnod kell

Minden, amit számlázóprogram-választás előtt tudnod kell

A számlázó program választását ideális esetben tudatos, átgondolt döntési folyamat előz meg. Hiszen a választott rendszert ha...

Bevezető tippek webáruház indításhoz (X)

Bevezető tippek webáruház indításhoz (X)

Online értékesítés, számlázás, készletnyilvántartás. Webáruházat indítani egy nagyon izgalmas kihívás, és azt látjuk, rengete...