Menü

Billingo online számlázó program

Élvezetes online számlázás nagyszerű arculati elemekkel

A Billingo egyszerű kezelhetőséget, egyben szerethető felhasználói élményt ígér. Az okostelefonok működési módjához szokott felhasználók bizonyára könnyen azonosulnak majd a Billingo ergonomikus és intuitív kezelőfelületével.

Ami miatt a Billingo még inkább figyelemfelkeltő, az az alacsony bevétel vagy számlavolumen esetében lehetséges ingyenes e-számlázás gondolata. Magyarországon elsőként ugyanis a számlázó szoftverrel havi 20 számláig vagy nettó 250.000 Ft bevételig teljesen díjmentesen tudhatod le a számlázást, ami egy kezdő vállalkozásnak hatalmas könnyebbség.

Ez összecseng a Billingo StartUp támogatás program törekvéseivel: minden 3 hónapnál fiatalabb vállalkozás számára 1 évig ingyenesen biztosítják a Prémium csomaghoz való hozzáférést. (Az alap és a prémium csomagok funkcióiról bővebben a későbbiekben olvashatsz.) 

Előtérben a letisztult design és a folyamatok átgondoltsága 

A Billingo 2016-ban három díjat zsebelt be, amit a magas fokú funkcionalitáson kívül valószínűleg a számla program által közvetített, megnyerő életérzésnek is köszönhet. A Billingo weboldalát, valamint az online számlázó felületét elnézve koraink tudatos, megoldásorientált vállalkozója rajzolódik ki szemeink előtt, aki él-hal az okos megoldásokért – a hipster grafikával pedig végleg leveszik a lábáról. És hát valljuk be, ki ne szeretne egy élvonalbeli közösség tagja lenni? 

A reszponzív design és a mobil számlázás lehetősége azonban egyáltalán nem újdonság, ha a különböző számlázó programokat összehasonlítjuk, számos szoftver dicsekedhet vele (és persze meg is teszi). Az e-számlázás korában az is már-már megszokott, hogy a program szinte bármilyen eszközön és rendszeren működtethető. A verziófrissítések rendkívül gyakoriak: az e-számlázón akár 2-3 hetente finomítanak – mindezt automatikusan és díjmentesen érheted el. Ki-ki döntse el, ez számára előny, vagy az alkalmazkodás állandó szüksége miatt inkább hátrány. A cloud jellegű adatmentéssel és a szinkronizált szolgáltatással a Billingo belesimul az online számlázók sorába. 

Kulcstényező: a biztonság

Adatimport: jó kompatibilitási lehetőségek 

Akár az ingyenes, akár a prémium verzióra esik választásod, úgy tűnik, biztos lehetsz abban, hogy egy rugalmas felhasználási lehetőségeket biztosító online számlázó programhoz jutsz hozzá, Az általános XLS számlaexport mellett a Billingo-t az RLB 60, a Novitax kettős könyvelés valamint a közkedveltnek számító Kulcs-könyvelés könyvelő programmal is összekapcsolhatod.

A szoftver NAV PTGSZLAH és adóhatósági adatszolgáltatás funkció-képes, ám ami ennél sokkal izgalmasabb, hogy számláidon kívül partnereid és termékeid importját-exportját is pofonegyszerűen elvégezheted. Az import XLS, XLSX, CSV formátumokból, míg az export Excel formátumban történhet meg. 

Gyors, átlátható online számlázás 

Kategorizáld kint lévő, fizetett, lejárt, sztornó, piszkozat valamint díjbekérő számláidat átlátható módon – majd ha szükséges, állíts be hozzájuk ismétlődést. A számla státuszát helyben módosíthatod, illetve beállíthatod az e-számlák fizetési módját is. Ez óriási előny, hiszen felgyorsítja kintlévőségeid kezelését – az e-számlák esetében már arról is villámgyorsan tájékozódhatsz, azokat már megnyitották vagy letöltötték-e.

Deviza számla könnyedén 

Hozz létre elektronikus számlákat magyar, angol és német nyelven, majd válassz hozzá devizanemet. Más számlázó programokhoz hasonlóan, a Billingo is a napi MNB középárfolyamon kezeli a feltüntetett összegeket.  

Készítsd el pénzügyi mérlegedet a számlázón belül

API és Billingo: összeszokott páros 

Webáruház-üzemeltetők, figyelem! Az API-összekapcsolást már az ingyenes 30 napos időszak alatt érdemes elkezdeni, ez alatt ún. sandbox módban tudod tesztelheted az online számlázó program és más alkalmazások összehangolását. A Billingo API nyílt forráskodú, a GitHub-on tudod beszerezni. A zökkenőmentés összecsatolást példaprogramok rendelkezésre bocsátásával segítik elő. 

Amit a Billingo nem tud

Billingo ingyenes csomag

20 db ingyenes számla, számlaautomatizálás, egyszerű számla-, termék- valamint partner import-export 

Ahogy az előszóban megfogalmaztuk, a Billingo díjmentesen elérhető csomagja ideális választás lehet, ha havi maximum 20 számla kiállítását tervezed, illetve azok értéke a 250 000 Ft-ot nem haladja meg. Ám vedd figyelembe, hogy alapértelmezetten egyáltalán nem tudsz időbélyeggel ellátott e-számlát küldeni, a digitalizációt legfeljebb a pdf-számla elektronikus kiküldése jelentheti.

Jó hír, hogy ingyenessége ellenére az alap csomag 30 napon keresztül tartalmazza a prémium csomag által elérhető funkciókat (kivéve az e-számla küldést), így ha azokat testhezállónak érzed, később gond nélkül tudsz egy magasabb fokozatra kapcsolni. Az automatikus online számlázást már az ingyenes csomag is tartalmazza, sőt, automatikus értesítőket is küldhetsz partnereid számára az általad megadott szempontok szerint. Ez tovább lendít kintlévőségeid kezelésén. 

Nem túl előnyös azonban, hogy a felhasználók száma itt 1 db-ra limitált (a Prémium esetében ez már háromra bővül), az ingyenes csomag pedig egyáltalán nem tartalmaz API hozzáférést.

Billingo Prémium csomag 

Havi 500 e-számla, API- használat és 25 db szexi sablon 

Habár az „ingyenes” szó mindig nagy vonzerőt tudhat magáénak, az alap és a prémium csomag közötti, funkcionalitásbeli különbség számottevő – a prémium szolgáltatás díja azonban nem mondható annak. Magyarán szólva, szerintünk megéri a prémiumra „befizetni”.  

Néhány a prémium szolgáltatás előnyei közül: kizárólag a Prémium csomagban nyílik lehetőséged tömeges számlák generálására Excelből, 250 db számláig pluszköltség nélkül. Efelett a szolgáltatás darabonkénti költsége 1 Ft/db. Ha webáruházat üzemeltetsz, és a prémium csomagra esik választásod, a 250 db API-n keresztül kiállított automatikus számla ingyenes, afelett 1 Ft/ e-számla tarifán tudod igénybe venni. Mi úgy látjuk, hogy amennyiben komolyabb marketingkommunikációs tevékenységeket folytatsz vagy tervezel, akkor is érdemes inkább a Prémium csomagba fektetni, hiszen az ingyenesen elérhető 5 db számlasablon mellett még további 20 db sablon közül tudsz választani. 

Ha szereted az élőszóban nyújtott segítséget, a Prémium csomag a chates és e-mailes megoldás mellett azt is biztosítja számodra.

A Billingo Prémium csomagját havi és éves kifizetésben is rendezheted, természetesen az éves díj átlagosan alacsonyabb online számlázási költségeket von maga után. (Éves szinten ilyen módon 1800 Ft-ot spórolhatsz.)

Essen szó végül a Billingo bevezetés alatt álló, „White Label” előfizetéséről is: ez valószínűleg az olyan „nagykutyáknak” szól majd, akik kizárólag saját céglogójukat szerepeltetnék a papír, valamint e-számlákon is. Ez esetben a Billingo logó eltűnik az általad kiállított dokumentumokról. Sőt, a fejlesztők ígérete szerint további 25 dinamikus külalakú sablon közül választhatsz majd – ezek használatával pedig komoly arculati előnyre tehetsz szert. 

Ismerd meg a Billingot!

Ha szimpatikusnak találtad az elemzést, fedezd fel honlapjukat – szerintünk egy ügyesen átgondolt, korrektül összerakott és letisztult módon megvalósított online számlázó programról van szó. Ki lehet jelenteni: a Billingo grafikában is nagyon erős, ezt minden bizonnyal saját szakembergárdája segítségével által tudja biztosítani. Az ingyenes verziója limitált funkcionalitással bír, ám még a prémium csomag díja is csak az e-számla programok alsó-középkategóriáját erősíti: tehát egyáltalán nem számít drágának.