Számlázóválasztó

Naturasoft ügyviteli rendszerek

Offline megoldások áttekinthetően, hatalmas funkcióválasztékkal

A NATURASOFT repertoárja alapvetően forintos valamint devizás számlázó programokból, készletnyilvántartóból és raktárkezelőből, házipénztárból valamint komplex könyvelő programokból – valamint ezek kombinációjából áll. 

Összesen tehát 12 féle NATURASOFT program közül választhatunk, így ha résen vagyunk és igényeinket már a vásárlás előtt sikerül pontosan tisztázni, nagy esélyünk van rá, hogy a NATURASOFT révén egy kiemelkedően testhez álló számlázó szoftver birtokába juthatunk. 

Ügyfeleik száma a weboldal információi szerint meghaladja a 19.000-t. A programcsalád népszerűségét tekintve tehát a középmezőnyt erősíti.  

A száraz tények 

  • A NATURASOFT termékei kizárólag asztali számítógépen futnak (Apple eszközökön vagy Linux-on  nem!).  A csomagok alapvetően helyi LAN-hálózatra lettek optimalizálva, ám stabil kiszolgáló esetén WAN környezetben is futtathatóak.
  • Csomagtól függetlenül, a NATURASOFT korlátlan számú gépre telepíthető, de mint más számlázó programoknál, a hálózatos használatot csak magasabb díj mellett lehet igénybe venni. Cserébe a számlázó szoftver képes lesz különböző felhasználói fiókokat és a hozzá tartozó jogosultságokat is kezelni. 
  • A NATURASOFT-ot egyszeri vétellel szerezhetjük be, használata havi díjjal nem jár. A számla program vásárlásakor alapértelmezetten 1 éves terméktámogatást tudhatunk magunkénak. Ennek része a frissítések és hibajavítások ingyenes letöltése, a jogszabálykövetés, valamint az ügyfélszolgálat. Az 1 éves időszak lejárta után a támogatást 2500 + ÁFA, illetve 3800 Ft+ÁFA díj ellenében lehet újabb egy évre igényelni.
  • Az ügyfélszolgálat – csomagtól függetlenül – e-mailen és telefonon érhető el.
  • Más számlázó programokhoz hasonlóan természetesen a NATURASOFT-tal is elvégezhetjük a kötelező Adóhatósági ellenőrzéshez tartozó adatszolgáltatást.
  • A számlázó program bármilyen, Windows-sal eleve kompatibilis vonalkód leolvasóval használható.
  • Az Excel import lehetőségének hála, a meglévő partner- és terméktörzseket minden (pl. elavultabb) számlázó programból átmenthetjük a NATURASOFT adatbázisába.


Online számlázás?
Ne a NATURASOFT-tal

Fontos felhívni rá a figyelmet, hogy a NATURASOFT sem elektronikus számlák kiállítására, sem felhő alapú, online számlázásra nem vehető igénybe!


Webáruház számlázás: igen!

A többi számlázó programmal összehasonlítva, a NATURASOFT egész rugalmas megoldást biztosít, ami a webáruház számlázást illeti. Azt ígéri, bármelyik webshoppal kompatibilis, mely XML-ben képes importálni – és ehhez még egyedi fejlesztésre sincs szükség. A funkciót egyébként a Készlet és Számla Professional számlázó program beszerzésével érhetjük el. 


Mit érdemes tudni a NATURASOFT csomagjairól? 

NATURASOFT Forint számla számlázó program 

Kezdő felhasználó számára is ideális lehet. Megfizethetősége azonban nem párosul „fapados” jelleggel. Villámgyors számlázást ígér, valamint kintlévőségek átlátható nyilvántartását. 

A fordított ÁFÁ-s számla, az előlegszámla vagy az Excel import már ennél a számlázó program csomagnál is alapértelmezett lehetőség. Egyszerű kimutatásokat készíthetünk vele, pl. listázhatjuk, melyik partnerünk milyen értékben rendelt tőlünk az adott időszakban. Ha tehát a legalapvetőbb feladatokat szeretnénk megbízhatóan kivitelezni, jó hír, hogy ezt mindössze 6500 Ft-ért (hálózatos program esetében 9 900 Ft-ért) már megtehetjük. 

NATURASOFT Deviza számla számlázó program

Deviza számlázás vagy idegen nyelvű számlázás igénye esetén a deviza számla számlázó program használata javasolt. A számlázó szoftverrel 10 európai nyelven állíthatunk elő bizonylatokat, melyeket tetszés szerint egy vagy kétnyelvű feliratokkal is elláthatunk. Alapváltozat 8500 Ft, míg a hálózatos 11 900 Ft-os áron érhető el.

NATURASOFT Számla Standard számlázó program 

A Számla Standard tartalmazza Deviza számla számlázó program által elérhető funkciókat, emellett szállítólevelek és kimenő-bejövő kiegyenlítések, de még a házipénztár kezelésére is alkalmazható. 

NATURASOFT Számla Professional számlázó program

Jó, ha a számla programunk okosabb, mint mi magunk. A Professional elképesztő funkciógazdasága ezt az érzetet kelti bennük 29 900 Ft-ért (hálózatos változat esetén 39 900 Ft-ért).

Készletnyilvántartó és számlázó programok

Készletnyilvántartóból mindjárt három közül választhatunk, melyek az Egyszerű, Univerzális vagy Professzionális előtaggal futnak. A különbségek röviden úgy foglalhatóak össze, hogy az „egyszerű” egyetlen raktár mozgásai alapján állít ki bizonylatokat, az univerzális ugyanezt nyújtja devizás változatban. 

A Professzionális készletnyilvántartó és számlázó program már átfogóbb tudással rendelkezik: a több raktárban történő készletkezelés mellett bármilyen pénznemben képes számlázni (bizonylatokat kiállítani), de emellett házipénztárként is funkcionál. A bejövő és kimenő számlákat is kezeli, így pénzügyi mérleg felállítására is lehetőséget ad – az ára természetesen a tudásával arányosan elég borsos, 59 900 Ft. 

 

Raktárkezelő programok

Vigyázat! A raktárkezelő program nem egyenlő a készletkezelővel! A raktárkezelő nem tartalmaz számlázó funkciót, míg a készletkezelő igen. 

Amennyiben tehát számlázó funkcióra nincs szükség (mivel pl. a raktárkezelőt egy másik gyártótól beszerzett számlázó programmal kapcsolnánk össze), a korlátlan számú raktárt kezelni képes Start változat megbízható megoldást nyújt. A NATURASOFT többi programjához hasonlóan, a raktárkezelő esetében is sokoldalú funkcionalitásra számíthatunk. Szállítólevelek készítése, leltárív felvitele, készletérték és készletmozgás lista nyilvántartása: mind-mind rábízhatjuk a reális áron, 11 900 Ft-ért kapható raktárkezelőre. 

 

Házipénztár programok

A NATURASOFT Házipénztár Start ideális, ha meglévő számlázó programunkat egy megbízható, forintos készpénzforgalom vezetésére alkalmas szoftverrel kapcsolnánk össze. Alkalmas bevételi- és kiadási pénztárbizonylatok nyilvántartására, valamint nyomtatására, gombnyomásra készít időszakos vagy napi pénztárjelentést. Ha nem csak forintot kezelünk, vagy több pénztár nyilvántartására van szükség, a házipénztár program Standard változatát ajánljuk.

 

NATURASOFT Pénztárkönyvek

A NATURASOFT különlegessége, hogy az említett számlázó programokon túl szofisztikált könyvelő programot (pénztárfőkönyv, valamint naplófőkönyv) is forgalmaz.

A könyvelő programok elvárt funkciói mellett; (pl. korlátlan számú bank vagy pénztár kezelése; eredménykimutatás készítése) a könyvelő szoftver kiegészítő opciókban is bővelkedik, például a pénzforgalmi elszámolást is rábízhatjuk. 

A NATURASOFT könyvelő programja általa elkészített ÁFA bevallás közvetlenül elküldhető a NAV ÁNYK programjának, mely óriásit lendít a vállalkozás ügyvitelének gyorsaságán. A NATURASOFT könyvelő program – versenytársaival ellentétben – az összes számlázó programmal kompatibilis. A kimenő számlákat (Excel formátumban) fogadni képes, az egyszeres Áfa kulcsot tartalmazó kimenő számlák importálása így rendkívül egyszerű. A könyvelő szoftver emellett más számlázóból származó, teljes partnerlistákat is gond nélkül kezel. Végül kiemelendő, hogy a NATURASOFT könyvelő program igénybe vétele esetén az évváltás teljesen automatikus, a különböző tárgyévek kezelése egyetlen állományban történik. 

A könyvelő program (18 900 Ft+ÁFA) korlátlan számú PC-re telepíthető, ám az egynél több céget kezelő változatért +10.000 Ft-ot kell fizetnünk (nyilván, ez az opció főképp könyvelőirodák esetében mérlegelendő). A hálózatos felhasználás a Pénztárkönyv esetében is támogatott. 

 

Amit a NATURASOFT nem tud

A NATURASOFT számlázó program viszonylag kevés számú gyenge pontjának egyike, hogy elektronikus számlázásra nem alkalmas

A beépített e-mail küldés biztosítja azonban, hogy az elkészült számlákat postai feladás helyett elektronikusan küldjük ki. Ezzel megspórolható a postai költség, a nyomtatási költség pedig csökkenthető. Jelenleg hatályos jogszabályok szerint a számla aláírás és pecsét nélkül is hiteles, így a pdf formátumban csatolt számla e-mailben küldve jó választás lehet. Fontos, hogy ez nem minősül elektronikus számlának, így a vevőnek és nekünk is ki kell nyomtatni! 

Kalkulációjuk alapján minden számlán minimum bruttó 137 Ft spórolhatunk meg – ez havi 50 számla kiállításával számolva, évi több mint 80 ezer Ft-os előnyt jelent a vállalkozók szempontjából. 

 

Ha szimpatikusnak találod a zseniális NATURASOFT számlázó programokat, látogass el a NATURASOFT weboldalára azok részletes bemutatásáért!