Menü
Videókonferencia - Online adatszolgáltatás a NAV-nak

Videókonferencia - Online adatszolgáltatás a NAV-nak

2020. június 18-án élő videókonferencia. Minden számlát látni akar a NAV, ha áfás, ha nem. Ez csak az első lépés. Katásokra is vonatkozik a kötelezettség. Nincs kivétel. Milyen szempontok szerint válasszunk számlázó programot?

Időpont: 2020. június 18. csütörtök, 9.30–15.00

Helyszín: élő videókonferencia (7 napig visszanézhető)

A videókonferencián való részvétel regisztrációhoz kötött: Regisztráció


Miről szólunk?

Július 1-től valós időben, tehát azonnal látni akar a NAV minden belföldi adóalanynak kiállított számlát. Nem számít, van-e áfatartalma vagy sem. Tehát a katásokat is érinti. Sőt, 2021-től a magánszemélyeknek kiállítottakra is kiterjeszti a NAV a kíváncsiságát. A vállalkozókra, vállalkozásokra erős digitalizációfejlesztési kényszer nehezedik ezekben a napokban. Épp ésszel csak a számlázóprogramok jöhetnek szóba.  De egy jó számlázóprogram még önmagában nem elegendő nem elegendő. A többi ügyviteli munkát is érdemes lesz összehangolni, egységes, automatizált rendszerbe fűzni. Az elektronikus bankolás, a könyvelés, a különböző ügyviteli programok lecserélését, integrált rendszerbe fűzését is egyszerre célszerű megoldani. Felkészülve a 2021. januári kötelezettségkiterjesztésre is. Ehhez a cégnek jóval fejlettebb információtechnológiai háttérre van szüksége. Mi lesz a nyugta és a számlatömb sorsa? 

A kötelezettséget teljesíteni kell. Pénz kell hozzá és szervezés. A kényszerből azonban sok haszon is származik: gyorsabb, olcsóbb lesz az irodai adminisztráció.

Kiknek szólunk?

Várjuk az online adatszolgáltatásra kötelezett, de még arra nem felkészült kkv-vezetőket. Még van pár napunk arra, hogy megoldjuk, illetve a hiányos információkat beszerezzük, és felkészüljünk az indulásra. Előadóink sok megoldással, jó tanáccsal készülnek. Tegyék fel kérdéseiket időben! 

Program

9.30–10.00
A kör lassan bezárul. Az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség legújabb változásai. Kinek kiállított és milyen tartalmú számlákra vonatkozik az online, valós idejű számlaadat-szolgáltatási kötelezettség? Minden számlát be kell adni. 2021-ben jön a kiterjesztés. Az online számla követelményei és a NAV-komformosság. Büntetni is fog a NAV? Lesz kegyelmi időszak a bevezetéskor?
Dr. Balogh Ákos vezérigazgató, Vira Sándor tanácsadó igazgató-helyettes, Saldo Zrt. 

10.00–10.10 
Facebook-on feltett  hallgatói kérdésekre plenáris  előadói válasz.

10.10–10.40
Mi is az az elektronikus számla? A PDF, a távnyomtatásos és az e-számla értelmezése, elfogadottsága. Milyen technikai háttérre van szükség a kötelezettség teljesítéséhez. Számítsunk arra, hogy az elektronikus követelmények folyamatosan erősödnek. Mit tud egy jó számlázóprogram a számlázáson kívül? 
Kalaidzisz Nikosz ügyfélszolgálati vezető, Kulcs-Soft Nyrt.

10.40–10.50
Facebook-on feltett  hallgatói kérdésekre plenáris  előadói válasz

10.40–11.10
Le kell cserélni a számlázási/vállalatirányítási, könyvelési rendszerünket a NAV megfelelés miatt? Nem. De megbízható automatizált kiegészítő szofvermegoldást kell választani a meglévő vállalatirányítási és könyvelés rendszerekhez. Mit jelent és milyen elemei vannak a teljes digitális ügyviteli ökoszisztémának?
Németh Lilla vezető menedzser adóüzletág,  RSM Hungary Zrt.

11.10–11.20
Facebook-on feltett  hallgatói kérdésekre plenáris  előadói válasz

11.20–11.35
Elektronikus számlaküldés és –fogadás a gyakorlatban. Cél a teljes automatizáció.
Sághy Balázs Értékesítés és szállító aktiválás vezető, First Businesspost Kft. 

11.35–11.45
Facebook-on feltett  hallgatói kérdésekre plenáris  előadói válasz

11.45–12.05
A banki utalások és a kiállított számlák szinkronizálásának előnyei. 
Mózes Tamás szenior szegmens menedzser, K&H Bank Zrt.

12.05–12.15
Facebook-on feltett  hallgatói kérdésekre plenáris  előadói válasz


Az esemény regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken lehet megtenni: Regisztráció

A konferencia rendezője a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Piac&Profit Konferenciaközpont a program módosításának jogát fenntartja.

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

2021. január 1-től minden online kassza mellett kötelező az elektronikus fizetési lehetőség

2021. január 1-től minden online kassza mellett kötelező az elektronikus fizetési lehetőség

Mintegy 60 000 vállalkozást érint a kormány gazdaságfehérítő intézkedéseinek következő eleme, amely kötelezővé teszi az elekt...

Változik a számlafeldolgozás menete

Változik a számlafeldolgozás menete

A 2020. július 1-én bővített NAV online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség bevezetése óta minden belföldi adóalanyok közö...

Számlázóválasztás webáruházaknak 2021

Számlázóválasztás webáruházaknak 2021

2018. július 1-én vezette be a NAV online számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget, amelyet azóta jelentősen kibővítettek, íg...

Így változik a NAV adatszolgáltatási kötelezettség 2021. január 1-től

Így változik a NAV adatszolgáltatási kötelezettség 2021. január 1-től

Mint ismert 2021. január 1-től tovább bővül a NAV adatszolgáltatásra kötelezettek köre, és a magánszemélyek számára kiállítot...