Menü
Vajon neked való az e-számla? Most megtudod!

Vajon neked való az e-számla? Most megtudod!

Ugye neked is feltűnt, hogy egyre több vállalkozó cseréli le a hagyományos kézi számlatömböket elektronikus számlákra? Ha te is gördülékeny és hatékony számlázásra vágysz, akkor éppen itt az ideje elgondolkodni a váltáson. Éppen ezért össze is gyűjtöttük neked azokat a helyzeteket, amikor az e-számlákkal sokkal te is sokkal kényelmesebbé teheted vállalkozásod mindennapjait.

Válts Te is e-számlákra, ha...

...nem szereted, hogy az íróasztalhoz vagy kötve.

Veled is gyakran megesik, hogy egyszerűen nem tudsz bemenni az irodába csak azért, hogy a számlázással foglalkozz? Akkor mindenképpen megéri olyan felhő alapú számlázóra váltanod, amelyet bárhol és bármikor elérsz akár a telefonodról is, hiszen így néhány gombnyomással kiállíthatod és el is küldheted a sürgős e-számlákat.

...szívesen automatizálnád webáruházad számlázását.

Egy sikeres webáruház működtetése ma már szinte elképzelhetetlen számlázó program használata nélkül. Az teljesen egyértelmű, hogy arra senkinek nincs ideje, hogy egész nap a gép előtt üljön, és a beérkező megrendeléseket ellenőrizgesse, majd minden egyes vásárlás után nekiálljon kézzel körmölni. Az e-számlákkal erre nem is lesz szükség, ugyanis egy modernebb program automatikusan elkészíti és akár ki is küldi őket helyetted.

...jelentős áruforgalmat bonyolítasz le és időt spórolnál a számlázáson.

Na, persze a e-számlákkal nemcsak a webáruházak, hanem a „hagyományos” vállalkozások is rengeteg időt nyerhetnek. Gondolj csak bele, hogy mennyi időbe kerül kinyomtatni vagy kézzel megírni egy számlát. El akarod ezt játszani havonta több száz alkalommal? Ha nem, akkor válts e-számlákra, amelyeket kiállítani és elküldeni csupán néhány másodpercbe telik hála a termék- és partneradatbázisokból átvetet adatoknak.

...nemcsak időt, hanem költségeket is megtakarítanál.

A számlákat postán küldözgetni ráadásul nemcsak elképesztően időigényes, hanem költséges is. Miért költenél el több száz forintot minden egyes postán feladott számlára, mikor akár elektronikus úton is kiküldheted őket? És akkor a nyomtatás állandó költségeit még nem is említettük, amelyeket szintén elfelejthetsz az e-számlákkal.

...fontos számodra az átláthatóság és a kényelmes adminisztráció.

Az elektronikus megoldások egyik legnagyobb előnye, hogy nemcsak a számlák elkészítését, hanem azok utólagos adminisztrációját is sokkal kényelmesebbé teszik. Számos program hosszú évekig tárolja helyetted az e-számlákat, amelyek közt bármikor másodpercek alatt megtalálhatod a keresett példányt anélkül, hogy polcok és dobozok halmait kéne felforgatnod.

...szeretnéd stresszmentesen és gyorsan letudni a könyvelés előkészítését.

Az e-számlák átlátható és kényelmes tárolása a könyvelés előkészítését is sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé teszi. Egy hasznos programmal ugyanis bármikor exportálhatod elektronikus számláidat a könyvelődnek, így megkímélheted magad egy igen időigényes és stresszes, de rendszeresen visszatérő tortúrától.

...precíz, hibátlan számlázásra vágysz.

Ugye veled is előfordult már, hogy véletlenül hibásan töltöttél ki egy számlát? Elég egyetlen elnézett betű és már kezdheted is előről, közben pedig írhatod meg a storno számlát is. Az e-számlákkal azonban a hibákat is könnyedén elkerülheted, ha olyan programot választasz, amely a létrehozott termék- és partneradatbázisokból kitölti helyetted a számlákat.

...megmutatnád vevőid számára vállalkozásod profizmusát.

Ha fontos számodra, hogy az ügyfeleid kimagasló minőségű szolgáltatást kapjanak, akkor érdemes megismerkedned az igényes és látványos e-számla sablonokkal. Segítségükkel megmutathatod vállalkozásod profizmusát, ráadásul a vásárlóid is érzik majd, hogy fontosak számodra.

...fontos számodra a környezet védelme.

Szeretnél egy kicsivel többet tenni minden nap a környezet védelméért? Akkor ideje elfelejteni a papír alapú megoldásokat és elektronikus formában küldeni a számlákat.

...nem akarsz a NAV-bekötéssel bajlódni.

Még kézi számlatömböket használsz? Akkor a 2018 júliusában érkező NAV-bekötés rengeteg plusz adminisztrációs terhet ró majd a nyakadba. Ha nem akarod minden egyes érintett számla adatait egyesével kézzel feltöltögetni, akkor célszerű most e-számlákra váltanod.

A programok többsége ugyanis automatikusan teljesíti majd helyetted az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget. Így nemcsak rengeteg időt spórolsz majd meg, hanem a több százezres büntetéseket is könnyedén elkerülheted.

Találd meg a vállalkozásodhoz legjobban passzoló számlázó programot percek alatt, tölts ki egy villámtesztet most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

5 ok, hogy tableten is működő számlázó programot válassz

5 ok, hogy tableten is működő számlázó programot válassz

Bár a számlázás alapvetően számítógéphez kötött tevékenység, a mai technológiáknak és szoftvereknek köszönhetően azonban bátr...

Mennyibe kerül egy számlázó program?

Mennyibe kerül egy számlázó program?

Mennyibe kerül egy autó? Éppen ennyire nehéz arra a kérdésre is válaszolni, hogy mennyibe kerül egy számlázó program. A válas...

Tennivalók számlázóprogram-váltást követően

Tennivalók számlázóprogram-váltást követően

Számlázó programot év közben is bármikor lehet váltani, sőt, akár több számlázót és kézi számlatömböt is használhatsz egyidej...

Így működik az automatizált NAV adatszolgáltatás

Így működik az automatizált NAV adatszolgáltatás

Bár a jelenleg zajló koronavírus járvány teljesen elviszi a fókuszt, a NAV adatszolgáltatás bővítésének időpontja eddig még n...