Menü
Telepíthető vagy online számlázó program – melyiket válasszam? – 1. rész

Telepíthető vagy online számlázó program – melyiket válasszam? – 1. rész

Ugye Te is szeretnéd hosszú távra megtalálni a tökéletes számlázót, amely segít minden eddiginél hatékonyabbá tenni céged napi működését? Akkor első lépésként mindenképpen célszerű eldönteni, hogy telepíthető, dobozos programot vagy inkább online számlázót keresel. Ez ugyanis alapvetően meghatározza majd, milyen programok közül válogathatsz, ezért össze is gyűjtöttünk Neked 7+1 szempontot, amit érdemes átgondolni vásárlás előtt.

1. Több eszközről is szeretnéd futtatni új számlázódat?

Amennyiben szeretnéd táblagépről, telefonról, asztali gépről vagy laptopról megnyitni a számlázódat, akkor értelemszerűen egy online számlázó a tökéletes választás. Ezeket a felhő alapú rendszereket bárhol, bármikor használhatod, ahol rendelkezésedre áll internetkapcsolat. Az online számlázók ugyanis természetesen operációs rendszertől függetlenek, ami szintén igen nagy előny, ha különféle eszközöket használsz. Ha nem fontos, hogy több eszközről is használhasd a programot, akkor a dobozos megoldások is ideálisak.

2. Fontos számodra a rugalmasság és azonnaliság a számlázás során?

Akkor ismét csak az online számlázók között érdemes szétnézned, hiszen ahogyan fentebb említettük, ezeket a programokat szinte tényleg bárhol használhatod. Persze a dobozos típusokat is feldobhatod egy laptopra, de a felhő alapú rendszerekre például egy étteremben ülve, egy sorban ácsorogva vagy akár nyaralás közben a tengerparton heverészve is bármikor ránézhetsz okostelefonodról. Az azonnali hozzáféréssel tehát sokkal rugalmasabbá teheted időbeosztásodat, így nem kell este nyolckor visszafutnod az irodába, ha rájössz, hogy elfelejtettél egy számlát kiállítani.

3. Mennyire jelentős szempont számodra a program ára?

A dobozos szoftverek és az online programok ára között a tévhitekkel ellentétben nincs igazán jelentős különbség. Itt sokkal inkább azt érdemes figyelembe venni, hogy amíg az előbbiekért egyszeri összeget, addig utóbbiakért általában havidíjat kell fizetned (kivéve persze a modulos változatok esetében).

A telepíthető programok közül az egyedi fejlesztések (nem tévesztendő össze a dobozos, „kész szoftverekkel”) árai jelentősen magasabbak az imént említett két típusnál. Erre a megoldásra inkább csak a legnagyobb cégeknek van szükségük, amikor a saját ügyviteli rendszerüket szeretnék fejleszti egy komplexebb, saját felületükhöz illeszkedő számlázóval.

Természetesen a kisebb vállalkozásokról sem feledkeztünk meg, hiszen tudjuk, hogy az induláskor minden egyes forintnak megvan a maga helye. A számlázás ettől függetlenül időrabló és idegtépő feladat marad, amit mégiscsak jó lenne valahogy felgyorsítani. Ezért fontos tudnod, hogy az online számlázók közt jó néhány szolgáltatónál találsz ingyenes csomagot is, amelyben már a legalapvetőbb funkciókkal is sokkal hatékonyabbá teheted a napi adminisztrációt.

4. Szívesen kérdeznél az ügyfélszolgálattól a számlázással kapcsolatban?

Egy telefonos ügyfélszolgálat hatalmas érték, ha technikai problémát jelentenél be vagy az egyes funkciókhoz és a program működéséhez szeretnél gyors, részletes segítséget kérni. De számos más esetben is igen hasznos lehet, éppen ezért az előnyeiről korábban egy másik cikkünkben részeletesebben is írtunk »

A mai napig igen gyakran találkozunk azzal a tévhittel, hogy ügyfélszolgálatot csak a dobozos számlázók üzemeltetnek. Fontos azonban megemlíteni, hogy az online programoknál is ugyanúgy megtalálod az ügyfélszolgálatot. Tény azonban, hogy előfizetés előtt érdemes ránézni, hogy az egyes csomagokhoz telefonos vagy csak e-mail-es elérés tartozik-e?

További fontos szempontok a tökéletes számlázó kiválasztásához

Funkciók, fejlesztések és extra kényelmi lehetőségek. Cikkünk következő részében 4 újabb szempontot mutatunk be, amelyeket átgondolva könnyedén eldöntöd majd, hogy egy online vagy egy dobozos számlázó passzol a legjobban vállalkozásod igényeihez. Ne maradj le róla!

Találd meg a tökéletes számlázót percek alatt, töltsd ki a Számlázóválasztó villámtesztjét most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

10+1 tipp, hogyan válaszd ki kezdő vállalkozóként a tökéletes számlázót – 2. rész

10+1 tipp, hogyan válaszd ki kezdő vállalkozóként a tökéletes számlázót – 2. rész

Cikkünk első részében már felsoroltunk néhány fontos szempontot, amelyeket kezdő vállalkozóként mindenképpen érdemes átgondol...

10+1 tipp, hogyan válaszd ki kezdő vállalkozóként a tökéletes számlázót – 1. rész

10+1 tipp, hogyan válaszd ki kezdő vállalkozóként a tökéletes számlázót – 1. rész

Kezdő vállalkozóként rengeteg időt spórolhatsz meg a cégedhez passzoló programmal, szóval egyáltalán nem mindegy, melyik mell...

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 2. rész

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 2. rész

Határidők, bírságok, nyomtatványok? Minddel foglalkoztunk cikkünk előző részében, ahol jó néhány tévhitet eloszlattunk a szám...

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 1. rész

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 1. rész

Alig várod már, hogy új számlázóddal végre temérdek időt spórolhass meg, de a bejelentés még hátra van? Esetleg már megtörtén...