Menü
Milyen számlázó illik a vállalkozásomhoz? - 5 nagyszerű megoldás 5 cégtípushoz

Milyen számlázó illik a vállalkozásomhoz? - 5 nagyszerű megoldás 5 cégtípushoz

Szívesen megkönnyítenéd a vállalkozásod mindennapjait egy számlázó programmal, de semmi kedved órákon, napokon át kutatni a tökéletes megoldás után? Akkor most megkönnyítjük a dolgodat, mert összegyűjtöttünk 5 olyan esetet, amikor nagy szükséged lehet egy számlázóra, és az ideális programot is megmutatjuk hozzá. A te cégedhez melyik passzol a leginkább?

1. Rengeteg számlát állítok ki, hogyan spórolhatnék időt?

A válasz igen egyszerű: egy számlázó programmal. Vegyük példaként, hogy havi szinten nagyjából 200 terméket értékesítesz. Egy számlát kézzel megírni átlagosan nagyjából 3 percet vesz igénybe, vagyis 10 igen értékes órát veszítettél egyetlen hónap alatt.

Ha vállalkozásod komolyabb forgalmat bonyolít le, akkor mindenképpen érdemes e-számlákra váltani a kézzel írt változatok helyett. Egy hatékony szoftver segítségével ugyanis akár kevesebb, mint egy perc alatt is letudhatod egy számla kiállítását, hiszen néhány kattintással:

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az e-számlázóknak köszönhetően nem kell sorban állnod a postán, de még csak az elírások és egyéb hibák miatti bosszúságokkal sem vesződsz majd.

A Számlázóválasztó tippje a Billzone.eu – a szoftver egyik legnagyobb előnye, hogy az ingyenes csomag mellé is korlátlan mennyiségű e-számlát kapsz. Így lényegében plusz költségek nélkül spórolhatsz meg több óra monoton munkát havi szinten.

2. Webáruházam van, hogyan tehetném gyorsabbá és kényelmesebbé a működését?

Ha webáruházat működtetsz, akkor nem is lehet kérdés, hogy megéri-e számlázó programot használnod. Elvégre minek írnád vagy gépelnéd le ugyanazokat az adatokat újra és újra, amelyeket a vevők már egyszer kitöltöttek?

Bízd az unalmas és monoton feladatokat a számlázódra, amely nemcsak elkészíti, de akár el is küldi helyetted a számlákat e-mail-ben, Ezzel lényegében automatizálhatod a webshop működését. El tudsz képzelni ennél kényelmesebb megoldást?

A Számlázóválasztó tippje a rEVOL Express - ha már elindítottad a webáruházadat, akkor értelemszerűen olyan számlázót célszerű választani hozzá, amely rendelkezik a megfelelő összekötési lehetőséggel. Ha még csak most tervezed megnyitni a webshopot, akkor a rEVOL Express számlázójára mindenképpen érdemes ránézned, hiszen három áruháztípus közül is választhatsz, a szükséges modulokért pedig egyetlen alkalommal kell kifizetned a 39.870 forintos díjat.

3. Most indítottam vállalkozást, hogyan tudnám csökkenteni a költségeimet?

Egy vállalkozás beindítása nem kevés erőfeszítéssel, és annál is több anyagi kockázattal jár. Éppen ezért érthető, hogy szeretnél minden egyes forintot megfogni, és a költségeket lehetőség szerint minimalizáni.

Ebben az esetben megéri olyan programot választani, amellyel e-számlákat készíthetsz, hiszen esetükben csupán az előfizetés díját és az időbélyegek árát kell kifizetned, ha számlázni szeretnél. Ami ennél is jobb hír, hogy rengeteg olyan ingyenes programot találhatni, amellyel minimális költségek mellett állíthatsz ki e-számlákat. A hagyományos, papír alapú számláknál azonban fizetned kell:

A számlázóválasztó tippje a Billingo - A Billingo Premiumért csupán 650 forintot kell fizetned havonta (ha egy évre előfizetsz), cserébe viszont 500 teljesen ingyenes, időbélyeggel hitelesített e-számlát kapsz. Sőt, ha három hónapon belül indítottad el a vállalkozásodat, akkor a Billingo StartUp programjával egy éven át ingyen használhatod a Premium verziót.

4. Hogyan hangolhatom össze a logisztikai feladatokat a számlázással?

Termék- és partneradatbázisokat ma már szinte mindegyik számlázóval létrehozhatsz, neked azonban ennél komolyabb logisztikai funkciókra van szükséged? Akkor célszerű olyan programot választani, amellyel egy nekifutással letudhatod a szállítmányozási, raktározási és számlázási feladatokat is, hiszen így sokkal átláthatóbbak és kényelmesebbek lesznek a napi feladatok.

A Számlázóválasztó tippje az Okos Ügyvitel – a számlázó programod mellé beszerezhetsz egy olyan készletkezelő modult is, amely olyan hasznos funkciókkal segíti a munkádat, mint:

5. Egy számlázó programmal a vállalkozás adminisztratív feladatait is egyszerűsíthetem?

A nagyobb vállalkozásoknál nemcsak az ügyfelek számára kiállítandó temérdek számla, hanem a napi folyamatok megtervezése és összefogása is rengeteg munkával jár. Ha számodra ismerős a helyzet, akkor válassz olyan számlázó programot, amely egyszerre vállalatirányítási rendszerként is működik.

A Számlázóválasztó tippje az Actual Ügyvitel - ahogyan a program nevéből is látszik, itt nem csupán egy számlázót, hanem egy komplett vállalatirányítási rendszert kapsz. Az Actual egyik legnagyobb előnye, hogy modulokból épül fel, így céged méretét figyelembe véve te válogathatod össze, hogy milyen funkciókra van szükséged.

Találd meg a vállalkozásodhoz legjobban illő számlázót, tölts ki egy villámtesztet most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Egyre több vállalkozás választja az online számlázást

Egyre több vállalkozás választja az online számlázást

Míg néhány évvel ezelőtt még sok vállalkozás tartott az e-számlák bevezetésétől, mára teljesen elfogadott gyakorlattá vált és...

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 2. rész

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 2. rész

Cikkünk első részében jó néhány olyan gondolatot szedtünk össze, amelyek segítségével könnyedén eldöntheted, hogy a Te vállal...

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 1. rész

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 1. rész

Szívesen felpörgetnéd valahogy az olyan unalmas feladatokat, mint a számlázás? Sok jót hallottál már az e-számlákról, de vagy...

A legjobb számlázó programok hasznos logisztikai funkciókkal kereskedőknek – 2. rész

A legjobb számlázó programok hasznos logisztikai funkciókkal kereskedőknek – 2. rész

Egy logisztikai funkciókkal is felturbózott számlázó program rengeteg terhet levesz a kereskedők válláról. Gondolj csak bele,...