Menü
Mennyibe kerül egy számlázó program?

Mennyibe kerül egy számlázó program?

Mennyibe kerül egy autó? Éppen ennyire nehéz arra a kérdésre is válaszolni, hogy mennyibe kerül egy számlázó program. A válasz ugyanis leginkább attól függ, hogy milyen igényeink vannak, milyen funkciókra van szükségünk és hogyan szeretnénk használni a programot. Ezek alapján ugyanis akár több ezer forint is lehet a különbség számlázó és számlázó program között.

Ingyenes vagy fizetős?

A számlázó program piacon számos alternatíva közül választhatsz, ennek megfelelően az árak is igen széles skálán mozognak, és számos program kínál ingyenes verziót is.

Friss vállalkozóként adja magát a helyzet, hogy az ingyenes programok közül válassz és az első időszakban valószínűleg funkcióban is elég lesz, amit egy ingyenes szoftver kínálni tud. Ha a számlázótól csupán a számlázást várod el, akkor nem is érdemes tovább menni. Annál inkább érdemes azonban megnézni az ingyenes verzió funkciólistáját.

Ha már ingyenes szoftverek között válogatsz, nézd meg, melyik program mit kínál. Mennyire gyors és egyszerű a számlakiállítás, ehhez mindenképpen próbáld ki a demókat. Érdemes azt is átgondolni, hogy online szeretnél-e számlázni vagy a telepített verzió is megfelelő. Azt is tartsd szem előtt, hogy idővel több funkcióra is szükséged lehet, ezért nézz utána, milyen bővítési lehetőségeket, további csomagokat kínál a szoftver.

Kihagyhatatlan szempont a NAV adatszolgáltatási szolgáltatás. 2020. július 1-től kötelező jelleggel adatot kell szolgáltatni az adóhatóságnak a belföldi partnereknek kiállított számlákról. Az adatokat a NAV rendszerébe kell feltölteni, hasznos lehet ugyanakkor, ha a számlázóddal ezt automatizálni tudod. 

Ne csak árat nézd!

Ha az ingyenes verziók között nem találtad meg az igényeidnek legjobb szoftvert, akkor jöhetnek a fizetős programok. Az árak nagyon különbözőek lehetnek, ahogy a programok jellemzői is. 

Választás előtt gondold át a számlázási gyakorlatodat, akár listát is írhatsz azokról a funkciókról, amiket rendszeresen használsz. Indulj ki abból, hogy milyen feladatokra szeretnéd a számlázót használni. És nézd meg azt is, mit kínálnak a programok. Könnyen előfordulhat, hogy olyan funkciókat találsz, amelyekre eddig nem is gondoltál, munkaórában, hatékonyságban vagy pénzben viszont sokat tudnál velük spórolni. 

Gondold át, hogy szükséged van-e pl. készletkezelésre, katás vállalkozó vagy és a kata keretedet akarod szemmel tartani, webshopod van és automatizálni akarod a számlázást, szállítólevelet akarsz a számla mellé csatolni, bankkapcsolattal rendelkező szoftverre van szükséged vagy komplett rendszert keresel, ahol minden infót egy helyen tudsz kezelni? 

Rengeteg lehetőség adott, szinte bármire találsz számlázó programot, amit csak megálmodtál. És persze az árak is ennek megfelelően alakulnak. 

Segítünk a választásban. Töltsd ki a Számlázóválasztó tesztet és kerülj egy lépéssel közelebb az ideális számlázódhoz. Kitöltöm »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Jön a jogszabályváltozás, most válts számlázót

Jön a jogszabályváltozás, most válts számlázót

Elindult a visszaszámlálás 2020. július 1-től minden belföldi adóalanyok közti ügyletről adatot kell szolgáltatni a NAV részé...

Videókonferencia - Online adatszolgáltatás a NAV-nak

Videókonferencia - Online adatszolgáltatás a NAV-nak

2020. június 18-án élő videókonferencia. Minden számlát látni akar a NAV, ha áfás, ha nem. Ez csak az első lépés. Katásokra i...

Így válassz készletkezelő programot

Így válassz készletkezelő programot

A termékértékesítéssel foglalkozó kis- és középvállalkozások hatékonyságának, eredményességének szempontjából kiemelten fonto...

5 ok, hogy tableten is működő számlázó programot válassz

5 ok, hogy tableten is működő számlázó programot válassz

Bár a számlázás alapvetően számítógéphez kötött tevékenység, a mai technológiáknak és szoftvereknek köszönhetően azonban bátr...