Menü
Melyik számlázó program való nekem? – Így válassz percek alatt könnyedén

Melyik számlázó program való nekem? – Így válassz percek alatt könnyedén

Szeretnél rengeteg időt megspórolni a monoton és unalmas számlázáson, de nem tudod, milyen program passzolna a legjobban vállalkozásod igényeihez? A kínálat valóban igencsak széles, hiszen számtalan programtípus közül válogathatsz a legkülönfélébb funkciókkal. Ha nem akarsz órákat tölteni keresgéléssel és az egyes számlázók összehasonlításával, akkor nézd meg ezt az 12 kérdést, amit néhány perc alatt megválaszolhatsz, és már meg is találtad a tökéletes számlázót.

1. Online vagy offline (telepített) számlázót keresel?

Egy felhő alapú számlázót bárhol, bármikor és bármilyen eszközről megnyithatsz, ahol rendelkezésedre áll internetkapcsolat, így tökéletes választás, ha nemcsak az irodából számláznál. A telepíthető, vagyis dobozos programoknak is meg vannak a maguk előnyei, össze is gyűjtöttük Neked a legfontosabb tudnivalókat a témában »

2. Hagyományos vagy e-számlát szeretnél kiállítani?

Az e-számla az egyik legkényelmesebb és leghatékonyabb megoldás, ha szeretnéd automatizálni vállalkozásod számlázását. Nincs többé nyomtatás, sorban állás a postán és az előnyöet még hosszasan sorolhatnánk.

3. Ingyenes programot keresel?

Ha nincsen semmiféle extra funkcióra szükséged, csupán faragnál a számlázásra fordított időn, akkor egy ingyenes számlázó is bőven elegendő számodra. Ezek a programok ugyanis tartalmazzák az olyan alapvető funkciókat, mint a partner- és termékadatbázisok létrehozása, és a számlákat is elkészítik helyetted.

4. Fontosnak tartod, hogy a számlázóprogram ügyfélszolgálatot tartson fent?

Egy jó ügyfélszolgálat elengedhetetlen lehet a krízishelyzeketben, ezért amennyiben komolyabb, komplexebb programra van szükséged, akkor nem árt, ha olyan számlázót választasz, ahol az ügyfélszolgálat villámgyorsan a segítségedre siethet.

5. Több felhasználó is fogja használni a programot?

Már a legkisebb vállalkozásoknál is előfordulhat, hogy az egyik kolléga lebetegszik vagy csak szimplán nem ér rá számlázni, akármennyire is sürgős lenne. A legnagyobb cégeknél pedig sokszor szinte elképzelhetetlen, hogy egyetlen ember elbírjon a számlák százaival, ezreivel. Szerencsére ma már léteznek olyan programok, amelyek több felhasználót is képesek kezelni.

6. Deviza számlázásra is szükséged van?

Gyakran dolgozol külföldi ügyfelekkel vagy éppen vállalkozásod bővítését tervezed az országhatáron túl is? Akkor a devizás számlázásra elég gyakran szükséged lesz, amiben egy erre alkalmas program rendkívül sokat segíthet.

7. Milyen kapcsolattartást preferálsz a számlázóprogrammal?

A sürgős kérdéseken kívül számtalan olyan eset előfordulhat, amikor kapcsolatba kell lépned a számlázó program szolgáltatójával. Így célszerű előre átgondolni azt is, hogy mely kommunikációs csatornákat preferálod a legjobban.

8. Webáruházas összekötést szeretnél API-n keresztül?

Ha webáruházat működtetsz, akkor mindenképpen olyan programot válassz, amelyet összeköthetsz online shopoddal. Ha komolyabb forgalomra vágysz, akkor egy idő után rémálommá válik a kézi számlázás, plusz valószínűleg Te sem akarod egész napra a monitor elé láncolni magadat. Nézd is meg gyorsan az API összekötés legnagyobb előnyeit »

9. Mennyi időn belül vársz választ a számlázóprogram ügyfélszolgálatától az e-mailben feltett kérdésedre?

Tartod, hogy a jó ügyfélszolgálat nemcsak segítőkész és barátságos, hanem villámgyors is? Akkor ezt mindenképpen vedd figyelembe, mikor a programok közt nézelődsz.

10. Szükséges könyvelőprogramokhoz adatkapcsolat?

Egy könyvelő program összekötéssel annyi extra időt nyerhetsz, amennyire nem is hittél volna, hogy lehetséges. Ha korábban nem is használtad még a módszert, érdemes elgondolkodni rajta, mielőtt kiválasztod új számlázódat.

11. Szeretnél olyan lehetőséget, hogy ne legyen rajta a számláidon a számlázóprogram neve?

Nem szeretnéd a kiállított példányokon feltüntetni, hogy milyen programmal számlázol? Természetesen ma már erre is van lehetőséged, ahogyan arra is, hogy csak a saját céged neve, illetve logója kerüljön rá a számlákra.

12. Szeretnél több számlasablonból választani?

A stílusos számlasablonok elegáns megoldást jelentenek, ha:

És az előnyök sora itt még korántsem ért véget, nézd meg a Te vállalkozásod, hogyan profitálhat ezekből a modern megoldásokból »

Így válaszd ki a tökéletes számlázót gyorsan, kényelmesen, mégis precízen

Hogyan találnád meg a tökéletes programot percek alatt, ha ennyi szempontot kell figyelembe venni? A kérdés teljesen jogos, viszont aggodalomra semmi ok, hiszen a munka nehezét a Számlázóválasztó tesztje elvégzi helyetted.

Neked elég csupán néhány négyzetet bepipálni a preferenciáid és elvárásaid alapján, a Számlázóválasztó rendszere pedig leszűri és megmutatja, hogy mely számlázó programok passzolnak a lehető leginkább vállalkozásod szükségleteihez.

Pár perc, néhány kattintás és rengeteg fölösleges plusz munkától kímélheted meg magadat a jövőben. Próbáld ki a tesztet most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Számlázóválasztás webáruházaknak 2021

Számlázóválasztás webáruházaknak 2021

2018. július 1-én vezette be a NAV online számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget, amelyet azóta jelentősen kibővítettek, íg...

Így változik a NAV adatszolgáltatási kötelezettség 2021. január 1-től

Így változik a NAV adatszolgáltatási kötelezettség 2021. január 1-től

Mint ismert 2021. január 1-től tovább bővül a NAV adatszolgáltatásra kötelezettek köre, és a magánszemélyek számára kiállítot...

Így működik az automatikus számlázás a gyakorlatban

Így működik az automatikus számlázás a gyakorlatban

Az automatizálás egyre több területen jelenik meg az életünkben, és persze nem kivétel ez alól a számlázás sem. Nem is ritka ...

Szeptember 30-án vége a NAV szankciómentes időszakának

Szeptember 30-án vége a NAV szankciómentes időszakának

A 2020. július 1-től hatályba lépett jogszabályváltozások szerint minden belföldi adóalanyok közötti számlát be kell küldeni ...