Menü
Melyek a legjobb számlázó programok?

Melyek a legjobb számlázó programok?

A cégemnek. A kérdés így igazán pontos, hiszen ahány vállalat, annyi eltérő tevékenység, szervezeti struktúra, értékesítési volumen és szokás. Amelyek mind befolyásolják, hogy céged számára melyik az ideális számlázó. Éppen ezért most összegyűjtöttük Neked, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, hogy valóban a számodra tökéletes programot meg.

1. szempont: az elektronikus számlák előnyei

Mivel a programokkal nyomtathatsz papír alapú számlákat és elektronikus példányokat is küldhetsz, így első körben célszerű eldönteni, hogy melyik típust választod. Akárhogy is döntesz, a számlák kiállítása és tárolása sokkal gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb lesz. Az e-számlákat viszont e-mail-ben is kiküldheted vásárlóidnak, így még több időt spórolhatsz meg.

2. szempont: a kiállított számlák mennyisége

Ha szeretnél elektronikus számlákat küldeni, akkor mindenképpen ajánlott átgondolni, hogy havi szinten mennyi terméket/szolgáltatást értékesítesz, vagyis mennyi számlát fogsz kiállítani átlagosan.

A legtöbb program esetében ugyanis az e-számlák csak egy bizonyos határig ingyenesek, a limit átlépése után általában különböző csomagajánlatok közül válogathatsz. Ez pedig értelemszerűen nagyban meghatározza majd számlázód havidíját.

3. szempont: a számlázó program kényelmi funkciói

Rendszeresen nagyobb mennyiségű számlát állítasz ki, és szeretnéd a lehető legtöbb időt megspórolni az unalmas papírmunkán? Akkor a Számlázóválasztó összehasonlító táblázatát imádni fogod, hiszen egy átlátható listában megnézheted, melyik számlázó program milyen extra kényelmi funkciókat tartogat a számodra.

A termék- és partneradatbázisok ma már mindenhol alapvető elvárásnak számítanak, de az ismétlődő számlákkal, a tömeges számlagenerálással, a kiadáskezeléssel, a fizetési értesítők és felszólítások automatizálásával rengeteg felesleges fáradtságtól kímélheted meg magadat, hogy csak néhány példát említsünk a leghasznosabb funkciók közül.

4. szempont: a számlázóval összeköthető programok

A kényelmi funkcióknál már csak egy másik programmal való összekötéssel spórolhatsz meg több időt. Egy webáruház hatékony működése például szinte már elképzelhetetlen számlázó nélkül. De egy vállalatirányítási rendszerrel, logisztikai és készletkezelő szoftverrel és könyvelő programmal összeköthető számlázóval is sokkal könnyebbé és gyorsabbá teheted vállalkozásod adminisztratív feladatait.

5. szempont: a számlázó program “hordozhatósága”

És, ha már a kényelemnél tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül az online számlázók mellett. Ezeket a felhő alapú rendszereket telepítés nélkül, bármilyen eszközről, bárhol és bármikor eléred, ahol van internetkapcsolatod. Ha gyakran előfordul, hogy váratlan helyzetekben kell számláznod vagy csak szimplán nem szeretnél emiatt túlórázni, akkor számodra egyértelműen egy online számlázó a legjobb megoldás.

6. szempont: a számlázóhoz hozzáadható felhasználók száma

Na, persze az is előfordulhat, hogy napközben, az irodában ülve sem mindig jut időd a számlázásra vagy éppenséggel ezt a feladatkört egy másik kolléga számára delegálnád. Szerencsére ma már léteznek olyan programok, amelyekkel több felhasználó is dolgozhat. Így munkatársaid számára is adhatsz hozzáférést, sőt akár egyedi jogosultságokat is beállíthatsz az egyes felhasználókhoz.

7. szempont: a számlázó program ára

A tökéletes számlázó kiválasztása során természetesen éppoly fontos szempont az ár is. Elvégre ahogyan a fentiekből látszik, igen csak eltérő lehetőségek közül válogathatsz. Így például kezdő vállalkozóként nem feltétlenül kell a legkomplexebb és legdrágább programot választanod, mikor a funkciók jó részét ki sem használnád. Ez persze fordított esetben is igaz, hiszen a legnagyobb cégek is könnyedén megtalálják a számukra ideális szoftvert, egy kis utánajárással igen kedvező áron.

8. szempont: a bővítési lehetőségek

A cégek méretével kapcsolatosan érdemes figyelembe venni, hogy egy vállalkozás bármikor fejlődhet. Ha Te is a folyamatos növekedést tűzted ki célul, akkor már előre érdemes figyelembe venni, hogy a bevétel növekedésével együtt a számláznivaló is egyre több lesz.

Éppen ezért célszerű olyan programot választani, ahol többféle csomagajánlat közül választhatsz, és vállalatod mellett számlázódat is „fejlesztheted”. Erre természetesen lehetőséged nyílik akkor is, ha olyan szoftverre teszed le végső voksodat, amelyhez bármikor plusz modulokat adhatsz hozzá igény szerint. Az iménti két megoldás sokkal egyszerűbb, mint folyamatosan új számlázó után nézni ahogyan bővül a cég.

9. szempont: a NAV-bekötéshez szükséges funkció

Ha rendszeresen állítasz ki 100 000 Ft ÁFA-tartalmú számlákat, akkor az online számlaadat-szolgáltatás állandó plusz adminisztrációt jelent majd. Kivéve, ha olyan számlázó programot választasz, amely tartalmazza a NAV-bekötés funkciót.

Így ugyanis a rendszer automatikusan elküldi helyetted az összes érintett számlát az adóhivatalnak, így könnyedén elkerülheted a súlyos bírságokat.

Találd meg a cégedhez legjobban passzoló számlázót, tölts ki egy villámtesztet most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

10 kihagyhatatlan szempont a tökéletes számlázóhoz katás vállalkozóknak – 1. rész

10 kihagyhatatlan szempont a tökéletes számlázóhoz katás vállalkozóknak – 1. rész

Katás vállalkozásodhoz keresed a tökéletes számlázót, de az egyedi szabályozás miatt nem tudod, milyen tényezőkre éri meg oda...

Telepíthető vagy online számlázó program – melyiket válasszam? – 2. Rész

Telepíthető vagy online számlázó program – melyiket válasszam? – 2. Rész

Az egyik első és legfontosabb kérdés, amelyről döntened kell, ha szeretnéd megtalálni a céged számára valóban tökéletes száml...

Telepíthető vagy online számlázó program – melyiket válasszam? – 1. rész

Telepíthető vagy online számlázó program – melyiket válasszam? – 1. rész

Ugye Te is szeretnéd hosszú távra megtalálni a tökéletes számlázót, amely segít minden eddiginél hatékonyabbá tenni céged nap...

Kinek való online számlázó program? 7 eset, amikor Neked is jól jöhet!

Kinek való online számlázó program? 7 eset, amikor Neked is jól jöhet!

Ha a tökéletes számlázót keresed, akkor mindenek előtt célszerű feltenni magadnak a kérdést, hogy egy felhő alapú megoldással...