Menü
Így válassz készletkezelő programot

Így válassz készletkezelő programot

A termékértékesítéssel foglalkozó kis- és középvállalkozások hatékonyságának, eredményességének szempontjából kiemelten fontos a raktárkészlet naprakész kezelése, vezetése, aktualizálása. A Excel és kézzel vezetett táblázatok korszaka lejárt. Ma már számos készletkezelő szoftver segíti a munkát. A választás előtt azonban érdemes mérlegelni a legfontosabb szempontokat, hogy a vállalkozás igényeinek megfelelő szoftver mellett tudjunk dönteni.

Egyszerű és gyors használhatóság

Egy új szoftver bevezetésekor a legfontosabb szempont a könnyű használhatóság, a gyors bevezetés lehetősége és az átlátható felület. Ideális esetben a munkaidő nagy részében, minden egyes ügylet során a programmal dolgozunk majd. Ezért nagyon fontos, hogy jól átlátható, a saját logikánkat követő rendszert válasszunk. Csak így lehet gyors és gördülékeny a munkavégzés. A felesleges körök, a használhatatlan program nemcsak a munkavállalókat, de a vásárlókat is frusztrálja. Választás előtt mindenképpen próbáld ki a demóverziót. Teszteld le, milyen könnyen találod meg az egyes funkciókat, azokkal mennyire gyors a munkavégzés.

Legfontosabb funkciók

És ha már a funkcióknál tartunk, azt is érdemes átgondolni, hogy a munkád során milyen funkciókra lesz szükséged. Alapesetben a legfontosabb, hogy a szoftver kezelni tudja a készletváltozásokat. A mai programok ennél azonban már jóval többre is képesek. Nézd át a folyamataidat, írj le minden egyes lépést. Majd ellenőrizd a demóban, hogy az adott lépésekbe hogyan tudod bekapcsolni a programot is.

A teljesség igénye nélkül néhány hasznos funkció

A te folyamataidba melyik tudna hatékonyan segíteni?

Vonalkóddal minden gyorsabb

Ha eddig még nem tetted, érdemes megfontolni a vonalkódra való áttérést. Segítségével sokkal gyorsabb és hatékonyabb a termékek felvitele, a leltározás, a szállítólevél- vagy számlakészítés stb. Ráadásul a legtöbb termék már eleve rendelkezik vonalkóddal, ha pedig olyan termékek is szerepelnek a készleteden, amelyeken még nincs vonalkód, akár ingyen is tudsz generálni. 

Készletkezelés és számlázás egyben

A készletkezeléshez szorosan kapcsolódó funkció a számlázás, hiszen ez az értékesítési folyamat következő lépcsője. Válassz olyan készletkezelőt, amely a számlázót is tartalmazza. És azt is ellenőrizd, hogy a választott programmal a NAV adatszolgáltatási kötelezettséget is azonnal teljesíteni tudod-e. Legkésőbb 2020. július 1-től minden belföldi vállalkozás, 2021. január 1-től pedig magánszemélyek részére történő számlázás esetén is kötelező lesz. 

Ár-érték arány

A készletkezelő program választás egyik sarkalatos kérdése a szoftver ára. Azonban ne kizárólag ez alapján válassz. Szűrd ki azokat a programokat, amelyek minden olyan funkcióval rendelkeznek, amelyekre szükséged van. Rendezd őket sorba, és a döntés során az ár-érték arányt is tartsd szem előtt. 

Még nincs meg az ideális programod? A Számlázóválasztó segít megtalálni a számodra legjobb készletkezelővel is rendelkező számlázót. Kezdd itt »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

2021. január 1-től minden online kassza mellett kötelező az elektronikus fizetési lehetőség

2021. január 1-től minden online kassza mellett kötelező az elektronikus fizetési lehetőség

Mintegy 60 000 vállalkozást érint a kormány gazdaságfehérítő intézkedéseinek következő eleme, amely kötelezővé teszi az elekt...

Változik a számlafeldolgozás menete

Változik a számlafeldolgozás menete

A 2020. július 1-én bővített NAV online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség bevezetése óta minden belföldi adóalanyok közö...

Számlázóválasztás webáruházaknak 2021

Számlázóválasztás webáruházaknak 2021

2018. július 1-én vezette be a NAV online számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget, amelyet azóta jelentősen kibővítettek, íg...

Így változik a NAV adatszolgáltatási kötelezettség 2021. január 1-től

Így változik a NAV adatszolgáltatási kötelezettség 2021. január 1-től

Mint ismert 2021. január 1-től tovább bővül a NAV adatszolgáltatásra kötelezettek köre, és a magánszemélyek számára kiállítot...