Menü
Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 2. rész

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 2. rész

Cikkünk első részében jó néhány olyan gondolatot szedtünk össze, amelyek segítségével könnyedén eldöntheted, hogy a Te vállalkozásod is sokat nyerhet-e az igen hatékony e-számlákkal. Ha lemaradtál volna róluk vagy csak szimplán szeretnél biztosra menni, akkor most itt egy újabb csomag, amelyből magadra ismerve biztos lehetsz benne, hogy jó döntés kipróbálni az elektronikus számlákat.

5. Gyorsabban fizető ügyfelekre vágysz?

Az elektronikus számlák értelemszerűen sokkal korábban célba érnek, mint a postán feladott papír alapú társaik. Így pedig az is logikus, hogy a vásárlóidnak előbb nyílik lehetőségük a fizetésre, ami segíthet minimalizálni céged kintlévőségeit.

Arról nem is beszélve, hogy az e-számlák kiállításának, kézbesítésének és iktatásának időpontját sokkal könnyebb visszakeresni. Így amennyiben egy-egy példány elkeveredne a vevő emlékezetében, bármikor másodpercek alatt orvosolhatod a problémát, így ez biztosan nem állhat a pontos fizetés útjába.

6. Szereted az átlátható és hatékony rendszerezést?

Ahogyan arról már korábban is írtunk, az e-számlák megőrzése kizárólag elektronikus formában szabályos. Ez már önmagában igen nagy előny, hiszen sokkal olcsóbb, átláthatóbb és kényelmesebb így tárolni a bizonylatokat, mint papír alapon.

Arról nem is beszélve, hogy ennek előnyeit nemcsak egy esetleges jövőbeli NAV ellenőrzés alkalmával kamatoztathatod, hanem a mindennapi munkavégzés során is. Elektronikus formában ugyanis sokkal egyszerűbb visszakeresni egy-egy kérdéses számlát, a pénzügyeket is jóval hatékonyabban kezelheted, de például a könyvelés előkészítése is jelentősen gyorsabbá és rugalmasabbá válik.

7. A legapróbb részletekig odafigyelsz a profizmusra?

Akkor számodra különösen jó hír, hogy jó néhány számlázó programnál elegáns, stílusos számladizájnok közül válogathatsz. A legjobb az egészben, hogy ezeket a nagyon profi e-számlákat kiállítani szinte semmiféle erőfeszítésedbe nem kerül, viszont az ügyfeleidre igen pozitív benyomást tehetsz velük.

+1 Fontos számodra a környezet védelme?

Akkor egyértelmű, hogy ahol csak lehet megéri azonnal digitalizálni a papír alapú megoldások helyett. Az e-számlázás éppen ilyen terület, hiszen már egy kisebb vállalkozás is több száz oldalnyi papírt elhasználhat éves szinten a hagyományos számlákra és akkor a havi szinten több ezer terméket értékesítő cégekről még nem is beszéltünk.

Folytatjuk! Cikkünk első részében még több segítséget adunk ahhoz, hogy eldönthesd, tényleg megéri kipróbálni az e-számlákat. Olvasd el most »

Találd meg a tökéletes számlázót webáruházadhoz könnyedén, tölts ki egy villámtesztet most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

A számlázást is érinti a 2020. július 1-én életbe lépő új adócsomag

A számlázást is érinti a 2020. július 1-én életbe lépő új adócsomag

A Versenyképesebb Magyarországért program egyes adóintézkedéseinek megvalósítását szolgálja az új adótörvény-módosítási csoma...

5 érv az offline számlázók mellett

5 érv az offline számlázók mellett

A kézi számlatömbökkel szemben jelentős előnyei vannak a számlázó programoknak. Gyorsabbak, szebb számlát készítenek, a besze...

TOP 5 számlázó program összekötés

TOP 5 számlázó program összekötés

Nem kérdés, hogy a számlázó programok értékes órákat vagy akár napokat spórolnak meg a vállalkozások pénzügyi munkatársai szá...

5 ritkán feltett kérdés az e-számlákról

5 ritkán feltett kérdés az e-számlákról

A számlázó programok innovációjának köszönhetően egyre több számlázó programnál elérhető a modern e-számla, elektronikus szám...