Menü
Az online számlázás előnyei

Az online számlázás előnyei

A papírmunka minden vállalkozó rémálma. Nem csak időrabló, de drága és sokszor bonyolult is. És bár a számlázás az egyik legszívesebben végzett adminisztrációs tevékenység, ki ne örülne, ha egyszerűbben, rengeteg papírmunka nélkül és költséghatékonyabban lehetne kivitelezni?

Az online számlázás éppen ezekre a problémákra épít és segítségével gyakorlatilag bármikor, bármilyen eszközről számlázhatunk. De mit is jelent pontosan az online számlázás, hogyan működik, miért érdemes áttérni? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Mit jelent az online számlázás?

Az online számlázás lényege, hogy a számlákat egy böngészőből, online elérhető számlázó programból állítjuk ki. A programot tehát nem kell telepíteni, nem kell letölteni, hanem a teljes munkafolyamat online érhető el és végezhető.

Az online számlázás előnyei

Platformfüggetlen

Az online számlázás egyik nagy előnye, hogy teljesen platformfüggetlen. Mindegy, hogy Windows, OS X vagy Linux van telepítve a gépünkre, hiszen a program böngészőből érhető el. Az sem számít, hogy asztali gépen, laptopon, tableten vagy mobiltelefonon szeretnénk számlázni, mindössze internetkapcsolatra van szükségünk.

Bárhol elérhető

Mindegy, hogy az irodában ülünk, ki kellett rohanni egy megrendelőhöz, a metróra várunk vagy nyaralunk, ha van internetkapcsolatunk, bárhonnan elérhetjük a programot

Olcsóbb

A legtöbb online számlázó program e-számla küldésre is alkalmas, így a kiállított számlákat nem kell nyomtatni, borítékolni és postázni, azokat e-mailben lehet elküldeni a címzettnek. Ezzel még akkor is rengeteg pénzt spórolhatunk, ha hozzáadjuk a e-számlákat hitelesítő időbélyegek árát is.

Kényelmes

Az online számlázó programok számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek igazán kényelmessé és egyszerűbbé teszik a mindennapokat. Pl. nyomon követhetők az e-mailben küldött számlák, így láthatjuk, hogy a címzett megkapta-e, megnézte-e, illetve letöltötte-e a számlánkat. Automatikus emlékeztetőket időzíthetünk, beállíthatunk számlaismétlést, egyszerűen vezethetjük, mely számla került kiegyenlítésre vagy éppen melyik járt már le, egyedi jogosultságokat adhatunk, néhány gombnyomással átküldhetjük a könyvelőnek a számlákat stb.

Biztonságos

Az online számlázó programok biztonságos vonalat biztosítanak a számlázáshoz. Rögzítik és tárolják az adatokat, így akkor sem kerülhetünk nehéz helyzetbe, ha ellopják vagy elromlik a számlázásra használt gépünk.

Modern és innovatív

Az online számlázás kétséget kizárólag egy modern és innovatív megoldás, amely lényegesen gyorsabbá és könnyebbé teszi a számlázást. Bár még vannak néhányan akik ragaszkodnak az elavult, igénytelen és kockázatos kézi számlatömbökhöz, idővel nekik is meg kell barátkozniuk az új irányokkal. Főleg mivel a NAV is ebben látja a jövőt.

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

10 egyszerű számlázó program a legalapvetőbb funkciókkal - 2. rész

10 egyszerű számlázó program a legalapvetőbb funkciókkal - 2. rész

Nemrégiben mutattunk 5 olyan programot, amelyek csak a legalapvetőbb funkciókat tartalmazzák még jelentősen gyorsabbá, hatéko...

Így juthatsz el számlázó programoddal cégek ezreihez olcsón és hatékonyan

Így juthatsz el számlázó programoddal cégek ezreihez olcsón és hatékonyan

Megalkottad a tökéletes számlázó programot vagy ügyviteli rendszert, de a megrendelések/regisztrációk sehogy nem érkeznek? Un...

Minden, amit a számlázó programok jogszabályi megfelelőségéről tudnod kell

Minden, amit a számlázó programok jogszabályi megfelelőségéről tudnod kell

Akár kézzel, akár programmal állítod ki őket, a számlákra bizony szigorú törvényi előírások vonatkoznak. Éppen ezért mielőtt ...

10 egyszerű számlázó program a legalapvetőbb funkciókkal - 1. rész

10 egyszerű számlázó program a legalapvetőbb funkciókkal - 1. rész

Szeretnéd gyorsabbá, hatékonyabbá és átláthatóbbá tenni vállalkozásod számlázását, viszont nincs szükséged egyéb kényelmi, il...