Menü
Az online számlázás előnyei

Az online számlázás előnyei

A papírmunka minden vállalkozó rémálma. Nem csak időrabló, de drága és sokszor bonyolult is. És bár a számlázás az egyik legszívesebben végzett adminisztrációs tevékenység, ki ne örülne, ha egyszerűbben, rengeteg papírmunka nélkül és költséghatékonyabban lehetne kivitelezni?

Az online számlázás éppen ezekre a problémákra épít és segítségével gyakorlatilag bármikor, bármilyen eszközről számlázhatunk. De mit is jelent pontosan az online számlázás, hogyan működik, miért érdemes áttérni? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Mit jelent az online számlázás?

Az online számlázás lényege, hogy a számlákat egy böngészőből, online elérhető számlázó programból állítjuk ki. A programot tehát nem kell telepíteni, nem kell letölteni, hanem a teljes munkafolyamat online érhető el és végezhető.

Az online számlázás előnyei

Platformfüggetlen

Az online számlázás egyik nagy előnye, hogy teljesen platformfüggetlen. Mindegy, hogy Windows, OS X vagy Linux van telepítve a gépünkre, hiszen a program böngészőből érhető el. Az sem számít, hogy asztali gépen, laptopon, tableten vagy mobiltelefonon szeretnénk számlázni, mindössze internetkapcsolatra van szükségünk.

Bárhol elérhető

Mindegy, hogy az irodában ülünk, ki kellett rohanni egy megrendelőhöz, a metróra várunk vagy nyaralunk, ha van internetkapcsolatunk, bárhonnan elérhetjük a programot

Olcsóbb

A legtöbb online számlázó program e-számla küldésre is alkalmas, így a kiállított számlákat nem kell nyomtatni, borítékolni és postázni, azokat e-mailben lehet elküldeni a címzettnek. Ezzel még akkor is rengeteg pénzt spórolhatunk, ha hozzáadjuk a e-számlákat hitelesítő időbélyegek árát is.

Kényelmes

Az online számlázó programok számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek igazán kényelmessé és egyszerűbbé teszik a mindennapokat. Pl. nyomon követhetők az e-mailben küldött számlák, így láthatjuk, hogy a címzett megkapta-e, megnézte-e, illetve letöltötte-e a számlánkat. Automatikus emlékeztetőket időzíthetünk, beállíthatunk számlaismétlést, egyszerűen vezethetjük, mely számla került kiegyenlítésre vagy éppen melyik járt már le, egyedi jogosultságokat adhatunk, néhány gombnyomással átküldhetjük a könyvelőnek a számlákat stb.

Biztonságos

Az online számlázó programok biztonságos vonalat biztosítanak a számlázáshoz. Rögzítik és tárolják az adatokat, így akkor sem kerülhetünk nehéz helyzetbe, ha ellopják vagy elromlik a számlázásra használt gépünk.

Modern és innovatív

Az online számlázás kétséget kizárólag egy modern és innovatív megoldás, amely lényegesen gyorsabbá és könnyebbé teszi a számlázást. Bár még vannak néhányan akik ragaszkodnak az elavult, igénytelen és kockázatos kézi számlatömbökhöz, idővel nekik is meg kell barátkozniuk az új irányokkal. Főleg mivel a NAV is ebben látja a jövőt.

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Többre képesek, mint hinnéd - 10 bevált, ingyenes számlázó program – 1. rész

Többre képesek, mint hinnéd - 10 bevált, ingyenes számlázó program – 1. rész

Ha nem állítasz ki több száz számlát hetente, egy jó programmal akkor is rengeteg időt spórolhatsz meg és egyszerűbbé, kényel...

10 kihagyhatatlan szempont a tökéletes számlázóhoz katás vállalkozóknak – 2. rész

10 kihagyhatatlan szempont a tökéletes számlázóhoz katás vállalkozóknak – 2. rész

Az ideális program még a katás vállalkozások számlázását is képes sokkal gyorsabbá, kényelmesebbé és átláthatóbbá varázsolni....

10 kihagyhatatlan szempont a tökéletes számlázóhoz katás vállalkozóknak – 1. rész

10 kihagyhatatlan szempont a tökéletes számlázóhoz katás vállalkozóknak – 1. rész

Katás vállalkozásodhoz keresed a tökéletes számlázót, de az egyedi szabályozás miatt nem tudod, milyen tényezőkre éri meg oda...

Telepíthető vagy online számlázó program – melyiket válasszam? – 2. Rész

Telepíthető vagy online számlázó program – melyiket válasszam? – 2. Rész

Az egyik első és legfontosabb kérdés, amelyről döntened kell, ha szeretnéd megtalálni a céged számára valóban tökéletes száml...