Menü
Az online számlázás előnyei

Az online számlázás előnyei

A papírmunka minden vállalkozó rémálma. Nem csak időrabló, de drága és sokszor bonyolult is. És bár a számlázás az egyik legszívesebben végzett adminisztrációs tevékenység, ki ne örülne, ha egyszerűbben, rengeteg papírmunka nélkül és költséghatékonyabban lehetne kivitelezni?

Az online számlázás éppen ezekre a problémákra épít és segítségével gyakorlatilag bármikor, bármilyen eszközről számlázhatunk. De mit is jelent pontosan az online számlázás, hogyan működik, miért érdemes áttérni? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Mit jelent az online számlázás?

Az online számlázás lényege, hogy a számlákat egy böngészőből, online elérhető számlázó programból állítjuk ki. A programot tehát nem kell telepíteni, nem kell letölteni, hanem a teljes munkafolyamat online érhető el és végezhető.

Az online számlázás előnyei

Platformfüggetlen

Az online számlázás egyik nagy előnye, hogy teljesen platformfüggetlen. Mindegy, hogy Windows, OS X vagy Linux van telepítve a gépünkre, hiszen a program böngészőből érhető el. Az sem számít, hogy asztali gépen, laptopon, tableten vagy mobiltelefonon szeretnénk számlázni, mindössze internetkapcsolatra van szükségünk.

Bárhol elérhető

Mindegy, hogy az irodában ülünk, ki kellett rohanni egy megrendelőhöz, a metróra várunk vagy nyaralunk, ha van internetkapcsolatunk, bárhonnan elérhetjük a programot

Olcsóbb

A legtöbb online számlázó program e-számla küldésre is alkalmas, így a kiállított számlákat nem kell nyomtatni, borítékolni és postázni, azokat e-mailben lehet elküldeni a címzettnek. Ezzel még akkor is rengeteg pénzt spórolhatunk, ha hozzáadjuk a e-számlákat hitelesítő időbélyegek árát is.

Kényelmes

Az online számlázó programok számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek igazán kényelmessé és egyszerűbbé teszik a mindennapokat. Pl. nyomon követhetők az e-mailben küldött számlák, így láthatjuk, hogy a címzett megkapta-e, megnézte-e, illetve letöltötte-e a számlánkat. Automatikus emlékeztetőket időzíthetünk, beállíthatunk számlaismétlést, egyszerűen vezethetjük, mely számla került kiegyenlítésre vagy éppen melyik járt már le, egyedi jogosultságokat adhatunk, néhány gombnyomással átküldhetjük a könyvelőnek a számlákat stb.

Biztonságos

Az online számlázó programok biztonságos vonalat biztosítanak a számlázáshoz. Rögzítik és tárolják az adatokat, így akkor sem kerülhetünk nehéz helyzetbe, ha ellopják vagy elromlik a számlázásra használt gépünk.

Modern és innovatív

Az online számlázás kétséget kizárólag egy modern és innovatív megoldás, amely lényegesen gyorsabbá és könnyebbé teszi a számlázást. Bár még vannak néhányan akik ragaszkodnak az elavult, igénytelen és kockázatos kézi számlatömbökhöz, idővel nekik is meg kell barátkozniuk az új irányokkal. Főleg mivel a NAV is ebben látja a jövőt.

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Tényleg biztonságosak a számlázó programok? Utánajártunk!

Tényleg biztonságosak a számlázó programok? Utánajártunk!

A NAV-bekötés indulása óta az egyik legfelkapottabb és legfontosabb téma a számlázó programok nyújtotta biztonság. Mi pedig a...

Ugye nem felejtetted el bejelenteni a NAV-hoz számlázó programodat?

Ugye nem felejtetted el bejelenteni a NAV-hoz számlázó programodat?

A számlázó programok folyamatosan hódítják meg vállalkozók tízezreit, a júliusban induló NAV-bekötés miatt pedig most még nag...

BREAKING - rengeteg újítást hozott a Számlázóválasztó tulajdonosváltása

BREAKING - rengeteg újítást hozott a Számlázóválasztó tulajdonosváltása

2018 júniusa nagy fordulatot hozott a Számlázóválasztó életében, hiszen a csapat élére új tulajdonos került. Barasits András ...

5+1 hasznos funkció a számlázó program és webáruház összekötéshez

5+1 hasznos funkció a számlázó program és webáruház összekötéshez

Már azzal rengeteg időt és energiát spórolsz meg, hogy a számlázó program kiállítja helyetted az összes számlát, így nem kell...