Menü
A leghasznosabb funkciók és a legjobb számlázó programok szolgáltatóknak

A leghasznosabb funkciók és a legjobb számlázó programok szolgáltatóknak

Szolgáltatóként Neked is rengeteg idődet emésztik fel az adminisztrációs folyamatok? Jó lenne valahogy időt spórolni az olyan monoton feladatokon, mint a számlázás? Akkor itt az ideje automatizálni, amit csak lehet, és beszerezni végre egy számlázó programot. Össze is gyűjtöttünk 5 hasznos funkciót, amelyekre mindenképpen szükséged lesz, és az ezeket tartalmazó programokat is megmutatjuk.

5 funkció a szolgáltatók számlázó programjához

1. funckió - számlaismétlődés

A számlázás már eleve önmagában sem egy izgalmas feladat, hát még, amikor hétről hétre vagy hónapról hónapra rendszeresen ugyanazokat a példányokat kell megírnod. Egy számlázó program azonban a termék- és partneradatbázisból néhány kattintás után kiállítja helyetted a számlákat.

Ráadásul a számlaismétlődés funkciónak köszönhetően azt is beállíthatod, hogy ezt rendszeres időközönként, emberi beavatkozás nélkül automatikusan megtegye helyetted egy kívánt időpontig. Így nem is csoda, hogy ez a megoldás ma már szinte az összes programban megtalálható.

2. funckió - elektronikus számlázás

Szolgáltatóként valószínűleg Te is számlák százait vagy akár ezreit kell, hogy kiállítsd havi szinten. Szerencsére az e-számlákkal rengeteg időt spórolhatsz meg, hiszen a rendszer által kiállított példányokat néhány kattintással kiküldheted e-mailben. Sőt, bizonyos programok automatikusan továbbítják is az elektronikius számlákat, ha ezt előre beállítod.

3. funkció - a számlaértesítők és emlékeztetők automatizálása

Számos program esetében már nemcsak a számlák, hanem az emlékeztetők, fizetési értesítők és felszólítások küldését is automatizálhatod. Ilyenkor általában előre megírt sablonok közül válogathatsz, vagy akár te magad hozhatsz létre egy általánosan használt szöveget. Csupán annyi dolgod lesz, hogy kiválaszd, mennyi idővel a fizetési határidő lejárta előtt vagy után küldje ki helyetted a rendszer az értesítőt.

4. funckió - tömeges számlagenerálás Excel fájlból

Tapasztalataink szerint még mindig sok olyan cég akad, amely csak hó végén, egyben számlázza ki az értékesített szolgáltatást. Ebben az esetben mindenképpen olyan programot célszerű választani, ahol lehetőség van egy Excel táblázatból tömegesen számlákat generálni. A funkció lényegében az összes korábban rögzített adatot átveszi, feldolgozza a táblázatból, majd számlát generál belőle, így több száz vagy több ezer példány kiállításának idejét spórolhatod meg.

5. funckió - több felhasználó hozzáadása a számlázóhoz

A gyakorlat azt mutatja, hogy a legnagyobb szolgáltatóknál alapvető elvárás, de a kisebb cégeknél is igen hasznos, hogy több felhasználó is hozzáférhessen a számlázó programhoz. Ez egyfelől a rugalmas és hatékony munkavégzést emeli magasabb szintre, másfelől így akár könyvelőd is beléphet és kikeresheti a szükséges számlákat, ezzel is rengeteg időt megtakarítva. Fontos tudnivaló még a funkcióval kapcsolatban, hogy ma már jó néhány olyan számlázót találni, ahol egyedi jogosultságokat és lehetőségeket állíthatsz be az egyes felhasználók számára.

A leghasznosabb számlázó programok szolgáltatóknak

Hogy megkönnyítsük a keresést, összegyűjtöttük azokat a programokat, amelyek kivétel nélkül tartalmazzák a fentebb említett fontos funkciókat. Szolgáltatóként mindenképpen érdemes ránézned a következő számlázókra:

Bár számlák tömeges generálására nincs lehetőséged a következő programokkal, a szolgáltatók számára fontos többi funkciót mind tartalmazza:

Találd meg könnyedén a tökéletes számlázót szolgáltatóként is

Jó lenne gyorsan, kényelmesen, mégis precízen összehasonlítani a kinézett programokat? Akkor a Számlázóválasztó “Összehasonlítás” funkcióját Neked találtuk ki, hiszen itt egyszerre akár öt számlázót is kiválaszthatsz. Majd egymás mellett, egy átlátható listában megnézheted az összes funkciót, vagyis azt, hogy mit tud az egyik, mit pedig a másik.

Tudd le automatikusan a NAV-adatszolgáltatást új számlázóddal

Gyakran állítasz ki olyan számlákat, amelyek ÁFA-tartalma eléri a 100 000 forintot? Akkor a választás előtt mindenképpen ellenőrizd, hogy a kinézett számlázó tartalmazza-e a NAV-bekötéshez szükséges funkciót.

Ennek köszönhetően ugyanis a rendszer automatikusan teljesíti helyetted az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget, Te pedig könnyedén elkerülheted a több százezres bírságokat, plusz egy halom időt spórolsz meg.

Találd meg a tökéletes számlázót egy online villámteszt segítségével, töltsd ki most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Számlázóválasztás webáruházaknak 2021

Számlázóválasztás webáruházaknak 2021

2018. július 1-én vezette be a NAV online számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget, amelyet azóta jelentősen kibővítettek, íg...

Így változik a NAV adatszolgáltatási kötelezettség 2021. január 1-től

Így változik a NAV adatszolgáltatási kötelezettség 2021. január 1-től

Mint ismert 2021. január 1-től tovább bővül a NAV adatszolgáltatásra kötelezettek köre, és a magánszemélyek számára kiállítot...

Így működik az automatikus számlázás a gyakorlatban

Így működik az automatikus számlázás a gyakorlatban

Az automatizálás egyre több területen jelenik meg az életünkben, és persze nem kivétel ez alól a számlázás sem. Nem is ritka ...

Szeptember 30-án vége a NAV szankciómentes időszakának

Szeptember 30-án vége a NAV szankciómentes időszakának

A 2020. július 1-től hatályba lépett jogszabályváltozások szerint minden belföldi adóalanyok közötti számlát be kell küldeni ...