Menü
A 10 leggyakoribb kérdés a  számlázó programokról - hasznos tudnivalók vállalkozóknak

A 10 leggyakoribb kérdés a számlázó programokról - hasznos tudnivalók vállalkozóknak

Bár több tízezer vállalkozó már használ valamilyen számlázó programot, nagyon sokan vannak, akik még bizonytalanok, hogy megéri-e lecserélni a papír alapú számlatömböket. Éppen ezért összegyűjtöttük a leggyakrabban elhangzó és legfontosabb kérdéseket, válaszokat, hogy tisztábban láss a számlázó programok világában.

1. Az ügyfeleket nem zavarják az e-számlák?

Az e-mail-ben elküldött elektronikus számlák az ügyfelek számára is kényelmesebbé, átláthatóbbá és gyorsabbá teszi a vásárlás folyamatát, ezért valószínűleg ritka az olyan partner, akit zavarna ez a megoldás.

Ha mégis találkoznál ilyen vásárlóval, akkor sem kell lemondanod a programok nyújtotta gyorsaságról, hiszen a számlát kiállíthatod a szoftver segítségével, legfeljebb nem e-mail-ben, hanem a hagyományos formában továbbítod azt.

2. Léteznek ingyenes számlázó programok?

Természetesen léteznek, korábban össze is gyűjtöttünk 3 programot, ahol már az ingyenes változat mellé jó néhány hasznos alapfunkciót kapsz. Ha a listában szereplő szoftverek nem elégítik ki vállalkozásod szükségleteit, akkor sem kell pánikba esned, hiszen számos olyan számlázót találhatsz, amelyek minimális havidíj fejében remek szolgálatot tesznek.

3. Mennyibe kerülnek az elektronikus számlák?

Változó. Ez teljes mértékben az általad választott program árképzésétől függ, de általában két megoldás közül választhatsz. Az egyik esetben egy komplett szolgáltatásra fizetsz elő, amikor is a havidíj már tartalmazza az e-számlák díját, vagy nagyon minimális, pár forintos összeget számolnak fel értük példányonként.

A másik lehetőség, hogy modulonként vásárolod meg egyszeri alkalommal számlázódhoz a szükséges funkciókat, és az e-számlák után darabonként külön-külön fizetsz egy szintén nem túl magas díjat. Olvass tovább, ha szeretnél részletesebben elmerülni az e-számlák költségeinek világában »

4. Mitől gyorsabb programmal számlázni, mint papíron?

A programok egyik legnagyobb előnye, hogy nemcsak jóval olcsóbbá (az e-számláknak köszönhetően), hanem sokkal gyorsabbá is teszik a számlázást. Kivéve persze akkor, ha villámgyorsan írsz, és a számlán található minden egyes mezőt képes vagy kitölteni másodpercek alatt.

Merthogy a leghatékonyabb számlázó programok így működnek. Az általad létrehozott partner- és termékadatbázisokból átveszik az összes adatot, és azokat automatikusan ki is töltik helyetted a számlán. Így ráadásul nincsenek elírási vagy gépelési hibák, viszont van még jó néhány olyan funkció, amivel még több időt spórolhatsz meg a számlázáson »

5. Minden számlázó programot telepíteni kell?

Kezdetben ez volt a trend, ma már azonban számos online, vagyis felhő alapon működő számlázó létezik. Ezeket a programokat bármilyen eszközről, bárhol és bármikor elérheted. Már mutatjuk is a legjobb online számlázókat »

6. Mire jók a számlasablonok?

A látványos számlák segítségével megmutathatod vállalkozásod profizmusát, a vásárlóid pedig különlegesnek érzik majd magukat. Ezt a lehetőséget te sem akarod kihagyni, nézd meg, hogy miért fontos, hogyan néznek ki a számláid »

7. Melyek a legjobb számlázó programok Magyarországon?

A tökéletes számlázó fogalma minden vállalkozás számára más és más. Ha például logisztikával foglalkozol, akkor számodra olyan funkciók lesznek a leghasznosabbak, mint például a raktárbizonylatok és szállítólevelek készítése.

Amennyiben pedig webshopot működtetsz, úgy olyan programot érdemes választani, amivel automatizálhatod áruházad számlázását. Ezért mutatunk is gyorsan egy listát, amellyel könnyedén kiválaszthatod, hogy a céged típusához milyen szoftver passzol, és 5 olyan hasznos funkciót is csokorba szedtünk, amelyek egyetlen számlázó programból sem hiányozhatnak.

8. Megéri összekötni a webáruházamat egy számlázó programmal?

A webáruházak működése, ma már szinte elképzelhetetlen számlázó programok bevonása nélkül. Illetve elképzelhető, csak elképesztően időigényes lenne nélkülük, főleg, ha igazán nagy forgalmat szeretnél lebonyolítani.

Egy szoftver ugyanis az általad korábban megadott termékadatok, és a vevő által begépelt vásárlói adatok segítségével automatikusan kiállítja helyetted, sőt, ha beállítod el is küldi helyetted e-mail-ben a számlákat. Mindezt anélkül, hogy egy percet is a monitor előtt töltenél napközben. 5 hasznos, webshoppal összeköthető programért kattints tovább »

9. A könyvelő is hozzáfér a számlákhoz a programban?

Természetesen igen, rengeteg olyan számlázó létezik, amelyben a könyvelőd számára is adhatsz hozzáférést, sőt egyedi jogosultságokat állíthatsz be számára. A másik igen népszerű megoldás a számlázó programokból a könyvelő programok irányába történő adatexport, ezzel a lehetőséggel ugyanis néhány kattintással több száz számlát küldhetsz át könyvelőb számára.

10. Meddig kell bekötni a számlázó programokat a NAV-hoz?

2018. júlis 1-én indul a NAV új rendszere, vagyis legkésőbb eddig be kell kötnöd számlázó programodat az adóhivatalhoz. Természetesen nemcsak a határidőt mutatjuk meg, hiszen a felhasználókat érintő leghasznosabb tudnivalókat is kigyűjtöttük »

Találd meg a tökéletes számlázó programot percek alatt, tölts ki egy villámtesztet most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Egyre több vállalkozás választja az online számlázást

Egyre több vállalkozás választja az online számlázást

Míg néhány évvel ezelőtt még sok vállalkozás tartott az e-számlák bevezetésétől, mára teljesen elfogadott gyakorlattá vált és...

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 2. rész

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 2. rész

Cikkünk első részében jó néhány olyan gondolatot szedtünk össze, amelyek segítségével könnyedén eldöntheted, hogy a Te vállal...

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 1. rész

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 1. rész

Szívesen felpörgetnéd valahogy az olyan unalmas feladatokat, mint a számlázás? Sok jót hallottál már az e-számlákról, de vagy...

A legjobb számlázó programok hasznos logisztikai funkciókkal kereskedőknek – 2. rész

A legjobb számlázó programok hasznos logisztikai funkciókkal kereskedőknek – 2. rész

Egy logisztikai funkciókkal is felturbózott számlázó program rengeteg terhet levesz a kereskedők válláról. Gondolj csak bele,...