Menü
5 hasznos funkció, amely nem hiányozhat számlázóprogramodból

5 hasznos funkció, amely nem hiányozhat számlázóprogramodból

A tökéletes számlázóprogram minden vállalkozás számára mást és mást jelent. Bár célszerű céged igényeit és sajátosságait figyelembe véve kiválasztanod az ideális programot, azért vannak olyan alapvető funkciók, amelyek egyetlen számlázóból sem hiányozhatnak. Mutatjuk is melyik funkciókat keresd, ha igazán hatékony számlázásra vágysz.

1. Elektronikus és papír alapú számlák küldése e-mailben

A számlázóprogramokkal kapcsolatosan az egyik alapvető elvárás, hogy ügyfeleidnek elektronikus, időbélyeggel hitelesített számlákat küldhess, amelyeket kifizethet online is.

Találkozhatsz azonban olyan vásárlókkal is, akik ragaszkodnak a hagyományos papír alapú számlákhoz. Ezért nagyban meggyorsítja a számlázás folyamatát egy olyan funkció, amellyel a programból közvetlenül elküldheted PDF formátumban a papír alapú számlát ügyfeled e-mail címére.

2. Kiadások és bevételek kezelése

Egy jó számlázóprogramban a bevételek kezelése mellett pillanatok alatt rögzítheted vállalkozásod kiadásait is, így bármikor kényelmesen ellenőrizheted, hogy mire és mekkora összeget költöttél el. A kiadásokat és bevételeket kezelő funkció segítségével így soha nem érhet meglepetés, és a kiugróan gyengén vagy erősen teljesítő napokat is gyorsabban kiszúrhatod hó végén.

3. Ismétlődő számlák beállítása

Ha unod már, hogy hétről-hétre ugyanazokat a számlákat állítod ki a rendszeres időközönként vásárló ügyfelek számára, akkor rengeteg időt spórolhatsz meg az ismétlődő számlák beállításával.

Ennek a funkciónak a segítségével beállíthatod, hogy milyen időközönként szeretnéd kiállítani az adott számlát, az ideális számlázóprogram pedig automatikusan kiállítja azt helyetted. Még jobb, ha ki is küldi helyetted, hogy még több időt spórolhass meg.

4. Tömeges számlagenerálás

Ha nem állandó partnerekkel dolgozol, akkor is van lehetőséged jelentősen felgyorsítani a számlázást. A tömeges számlagenerálás funkciójával ugyanis lehetőséged nyílik a hó közben – többnyire excel - adatbázisban vezetett megrendeléseidet néhány kattintással átvinni az általad használt számlázóprogramba, amely néhány pillanat alatt elkészíti számodra az összes számlát.

5. Céglogó elhelyezése a számlasablonokon

A számlázóprogramok nemcsak felgyorsítják és sokkal kényelmesebbé teszik a számlázást, hanem lehetőséget nyújtanak arra is, hogy esztétikus számlákat készíts ügyfeleid számára.

Céglogód elhelyezésével és a vállalkozásod arculatához leginkább passzoló olyan igényes számlákat készíthetsz, amelyekkel megmutathatod ügyfeleid számára vállalkozásod profizmusát. Használd ki a számlasablonok előnyeit, és hagyj mély nyomot vásárlóid emlékezetében plusz energiaráfordítás nélkül.

Spórolj meg rengeteg időt és energiát a számlázással, hogy az igazán érdekes és izgalmas feladatokra koncentrálhass. Hogy pillanatok alatt megtaláld vállalkozásod igényeit legjobban szolgáló számlázóprogramokat, töltsd ki ezt a villámtesztet »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Egyre több vállalkozás választja az online számlázást

Egyre több vállalkozás választja az online számlázást

Míg néhány évvel ezelőtt még sok vállalkozás tartott az e-számlák bevezetésétől, mára teljesen elfogadott gyakorlattá vált és...

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 2. rész

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 2. rész

Cikkünk első részében jó néhány olyan gondolatot szedtünk össze, amelyek segítségével könnyedén eldöntheted, hogy a Te vállal...

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 1. rész

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 1. rész

Szívesen felpörgetnéd valahogy az olyan unalmas feladatokat, mint a számlázás? Sok jót hallottál már az e-számlákról, de vagy...

A legjobb számlázó programok hasznos logisztikai funkciókkal kereskedőknek – 2. rész

A legjobb számlázó programok hasznos logisztikai funkciókkal kereskedőknek – 2. rész

Egy logisztikai funkciókkal is felturbózott számlázó program rengeteg terhet levesz a kereskedők válláról. Gondolj csak bele,...