Menü
5 funkció, amit minden számlázónak tartalmaznia kéne

5 funkció, amit minden számlázónak tartalmaznia kéne

Bár az ideális számlázóprogram minden vállalkozás számára más és más, vannak olyan funkciók, amelyek minden cég számára hasznosak. Nézd meg azt az 5 funkciót, amely tapasztalataink alapján nem hiányozhat egyetlen számlázóprogramból sem.

1. Több felhasználó kezelése

A rugalmasság a legnagyobb és legkisebb cégek működésében egyaránt fontos, ez alól pedig a számlázás sem lehet kivétel. Ha a számlázóprogramot több felhasználó is kezelheti, akkor nem okoz majd problémát, ha bárki lebetegszik, elutazik vagy tárgyaláson van, mert mindig lesz egy szabad munkatárs, aki kiállíthatja a számlákat. Ennél a funkciónál alapvető elvárás az is, hogy utólag visszanézhesd, melyik felhasználó készítette el az egyes számlákat.

2. Automatikus emlékeztetők készítése/küldése

Az ügyfeleket bizony néha emlékeztetni kell arra, hogy fizessenek. Ha sok megrendelővel dolgozol, akkor rengeteg időt spórolhatsz meg ezzel a funkcióval. Gondolj bele mennyivel egyszerűbb, mikor számlázóprogramod automatikusan elkészíti, és ki is küldi helyetted az emlékeztetőket, és nem neked kell folyton előkeresni a lejáró követeléseidet és postázni őket.

A nemzetközi tapasztalatok ráadásul azt mutatják, hogy az elektronikus felszólítások hatására gyorsabban fizetnek az ügyfelek, mint a hagyományos papír alapú értesítők esetében. Ez a funkció tehát nemcsak a számlák kiállítását, hanem azok kifizetését is felgyorsíthatja.

3. Deviza alapú számlázás

A webáruházak világában ma már a kisebb vállalkozások számára is elérhetőek a nemzetközi piacok. A deviza alapú számlázás funkciójával nemcsak időt spórolsz majd vállalkozásodnak, de a vásárlás folyamatát is nagyban megkönnyíted külföldi megrendelőid számára.

4. Forgalmi statisztika készítése

Használd ki a számlázóprogramok minden előnyét, és ne elégedj meg a gyors és egyszerű számlázással. Egy igazán hasznos szoftver például könnyedén készíthet helyetted forgalmi statisztikákat az előzetesen rögzített kiadások és bevételek alapján.

Ezzel a hasznos kis funkcióval mindig tisztában leszel majd vállalkozásod pénzügyi helyzetével, ami nagyban megkönnyíti a tervezést és a kisebb döntéseket a cégen belül. A forgalmi statisztikák segítségével bárhol is legyél, könnyedén vonhatsz le következtetéseket a múltbéli adatokból, így nem hiányozhat számlázóprogramodból.

5. Biztonságos, többlépcsős bejelentkezés

Az elektronikus számlázóprogramok egyik legnagyobb előnye, hogy bárhol és bármikor számlázhatsz. Akár még a szomszéd hétvégi grillpartiján is kiállíthatsz egy-két számlát a laptopjáról, ha úgy hozza a szükség.

Az is előfordulhat persze, hogy egy számítógépről többen dolgoztok az irodában, vagy céges telefonod kerül a kollégáidhoz. A többlépcsős bejelentkezés funkciójával mindkét esetben megelőzheted, hogy az előzményekből bárki visszalépjen számlázóprogramod fiókjába, számláidat így mindig biztonságban tudhatod majd.

Találd meg a tökéletes számlázóprogramot, amely igazodik vállalkozásod igényeihez. Töltsd ki villámtesztünket »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Jön a jogszabályváltozás, most válts számlázót

Jön a jogszabályváltozás, most válts számlázót

Elindult a visszaszámlálás 2020. július 1-től minden belföldi adóalanyok közti ügyletről adatot kell szolgáltatni a NAV részé...

Videókonferencia - Online adatszolgáltatás a NAV-nak

Videókonferencia - Online adatszolgáltatás a NAV-nak

2020. június 18-án élő videókonferencia. Minden számlát látni akar a NAV, ha áfás, ha nem. Ez csak az első lépés. Katásokra i...

Így válassz készletkezelő programot

Így válassz készletkezelő programot

A termékértékesítéssel foglalkozó kis- és középvállalkozások hatékonyságának, eredményességének szempontjából kiemelten fonto...

5 ok, hogy tableten is működő számlázó programot válassz

5 ok, hogy tableten is működő számlázó programot válassz

Bár a számlázás alapvetően számítógéphez kötött tevékenység, a mai technológiáknak és szoftvereknek köszönhetően azonban bátr...