Menü
5 funkció, amellyel órákat spórolhatsz a számlázáson

5 funkció, amellyel órákat spórolhatsz a számlázáson

A számlázóprogramok legnagyobb előnye, hogy segítségükkel költséget és energiát takaríthatsz meg. Te is biztosan el tudnád tölteni hasznosabban a számlázásra fordított időt, ezért megmutatunk neked a számlázóprogramok 5 funkcióját, amivel rengeteg időt spórolhatsz.

1. Automatikus számlázás

Ha állandó partnerekkel dolgozol, akik rendszeresen igénybe veszik szolgáltatásodat vagy vásárolnak tőled, akkor rengeteg időt spórolhatsz meg azzal, ha ezeket a rendszeresen ismétlődő számlákat a számlázóprogramod beállított időnként automatikusan elkészíti helyetted.

2. Tömeges számlagenerálás

A tömeges számlagenerálással, akkor spórolhatsz igazán sok időt, ha hó közben egy adatbázisban vezeted a megrendeléseidet, és számláidat csak a hónap végén állítod ki.  Egy fejlett számlázóprogram ilyenkor egy Excel táblázatból pillanatok alatt elkészíti számláidat, neked pedig jóval több időd jut az izgalmasabb feladataidra.

3. Összekapcsolás más oldalakkal

Ha webáruházad van, akkor érdemes olyan számlázót választanod, amelyet összeköthetsz API segítségével más oldalakkal, szolgáltatásokkal. Ilyenkor az általad előre megadott termékadatok, és a vevő által kitöltött partneradatok segítségével a program automatikusan elkészíti helyetted a számlát.

4. Partner- és termék adatok rögzítése

Hacsak nem olyan speciális területen dolgozol, ahol termékkínálatod havonta változik, akkor nagyban meggyorsítja munkádat, ha számlázóprogramod megjegyzi a termékeid adatait, amelyek így bármikor kéznél lesznek.

A termékadatok tárolása mellett, a partneradatok rögzítésével is igen sok időt takaríthatsz meg. Ha sok visszatérő vásárlód vagy állandó ügyfeleid vannak, akkor nagyban megkönnyíti majd az életedet egy olyan funkció, aminek segítségével néhány kattintással kitöltheted a számlán szereplő partneradatokat.

5. Statisztikák készítése

Ez a lehetőség nem magát a számlázást, hanem egyéb döntéshozatali folyamatokat fog felgyorsítani. A látványos grafikonok megmutatják neked kiadásaid, bevételeid alakulását az általad kívánt időszakban, így komoly segítséget nyújthatnak a kisebb üzleti döntések meghozatalában.

Így válassz számlázóprogramot

Könnyen előfordulhat persze, hogy ezeket a funkciót nem kapod meg egy ingyenes számlázóprogram mellé. Ilyenkor célszerű olyan fizetős számlázót keresni, ahol a szolgáltatás alacsony havi vagy éves díj mellett a számodra igazán fontos funkciókat egyesével vagy tetszőleges csomagban vásárolhatod meg.

Válaszd ki a számodra leghasznosabb funkciókat, és spórolj meg rengeteg energiát és időt a számlázással. Próbáld ki a számlázóválasztót »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 2. rész

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 2. rész

Határidők, bírságok, nyomtatványok? Minddel foglalkoztunk cikkünk előző részében, ahol jó néhány tévhitet eloszlattunk a szám...

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 1. rész

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 1. rész

Alig várod már, hogy új számlázóddal végre temérdek időt spórolhass meg, de a bejelentés még hátra van? Esetleg már megtörtén...

7 ok, amiért megéri azonnal összekötni webáruházad egy számlázó programmal

7 ok, amiért megéri azonnal összekötni webáruházad egy számlázó programmal

Na jó, előbb azért olvasd el gyorsan, hogy milyen előnyei vannak a webáruház és számlázó összekötésnek. Merthogy akad bőven, ...

Többre képesek, mint hinnéd – 10 bevált, ingyenes számlázó program – 2. rész

Többre képesek, mint hinnéd – 10 bevált, ingyenes számlázó program – 2. rész

Cikkünk első részében bebizonyítottuk, hogy akár fizetned sem kell azért, hogy felgyorsíthasd céged számlázását. A Számlázóvá...