Menü
5 fontos tanács hogyan válassz számlázó programot webáruházadhoz

5 fontos tanács hogyan válassz számlázó programot webáruházadhoz

Egy webáruház rugalmas és hatékony működése ma már szinte elképzelhetetlen számlázó program használata nélkül. Az persze egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket választod, hiszen a tökéletes program fogalma minden vállalkozás számára mást és mást jelent. Mutatunk neked 5 olyan szempontot, amelyet átgondolva azonban te is könnyedén megtalálod majd a cégedhez legjobban passzoló számlázót.

1. Keresd a webáruház működését automatizáló funkciókat

A programok legnagyobb előnye, hogy minden adatot kitöltenek helyetted a számlán, ezzel lényegében te küldésre kész állapotban kapod meg őket anélkül, hogy egyáltalán leültél volna a gép elé.

Ezt még tovább fokozhatod, ha egy olyan programot választasz, amely nemcsak kiállítja, hanem automatikusan el is küldi vásárlóidnak az e-számlákat. Egy nagyobb forgalmat lebonyolító webáruház esetében pedig különösen hasznos lehet olyan szolgáltatót választani, ahol a program néhány alapbeállítás után a jövőben automatikusan elkészíti helyetted a fizetési értesítőket és felszólításokat.

Számlázóválasztó tipp: a fentebb említett lehetőségek mellett korábban összegyűjtöttünk még jó néhány olyan funkciót, amivel rengeteg időt spórolhatsz meg a számlázáson »

2. Győződj meg róla, hogy pontosan mennyit fogsz fizetni a számlázódért

Amikor számlázót keresel először is azt célszerű eldönteni, hogy csomagajánlatra fizetsz elő vagy te magad válogatod ki a számodra fontos modulokat. Mindkét megoldásnak meg vannak a maga hátrányai és előnyei cégtípustól függően, ezért írtunk is egy hosszabb útmutatót arról, hogyan érdemes választani a különböző fizetési formák közt »

A költségek kiszámolása során mindenképpen figyelembe kell még venni, hogy mennyibe kerülnek az e-számlák. Az elektronikus példányokat hitelesítő időbélyegekért ugyanis a legtöbb szolgáltatónál pluszban kell fizetned, az összegek viszont igen eltérőek lehetnek.

3. Gondold át, hogy mennyit tartózkódsz irodán kívül

Szeretnéd maximálisan kihasználni a számlázó programok nyújtotta előnyöket, és a lehető leghatékonyabbá tenni webáruházad működését? Akkor gondolj azokra a napokra is, amikor nem tudsz az irodában ülni, viszont egy-két fontosabb számla kiállítása miatt muszáj lenne visszarohanni.

Egy felhő alapú programmal azonban semmi szükséged nem lesz ezekre a fölösleges körökre, ugyanis szó szerint bárhol és bármikor elküldhetsz néhány számlát akár táblagépről, akár a telefonodról. Sőt a komolyabb programok már tartalmaznak olyan funkciót is, amely átlátható forgalmi statisztikát vezet, így akár a vállalkozásod pénzügyeit is bármikor könnyedén átnézheted.

4. Ne csak a webáruházzal, hanem a könyvelőddel is összeköthető számlázót válassz

A számlák kézzel való körmölésénél talán már csak a könyvelés előkészítése az unalmasabb és időigényesebb. A plusz adminisztrációs terhekkel járó káoszt azonban könnyedén elkerülheted, ha olyan programot választasz, amelyet nemcsak a webáruházaddal, hanem egy könyvelő programmal is összeköthetsz. Ennek köszönhetően ugyanis akár néhány kattintással több száz számlát küldhetsz át a könyvelődnek kényelmesen és villámgyorsan.

5. Készítsd fel webáruházadat a NAV-bekötésre a tökéletes számlázó programmal

Ugye hallottad, hogy 2018 júliusában érkezik a NAV-bekötés, vagy hivatalosabb nevén az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség? Az adóhivatal új rendszere alapvetően változtathatja meg a vállalkozások, így értelemszerűen a webáruházak számlázását is.

A legújabb hírek szerint pedig a számlázó programok számára nem lesz kötelező beépíteni az adatszolgáltatás funkciót. Az ilyen esetekben kézzel kell majd rögzíteni a NAV új rendszerében az adatokat. Éppen ezért érdemes már most megnézni, hogy mely számlázók kezdtek el dolgozni a NAV-bekötéshez szükséges fejlesztéseken, hiszen egy jól megválasztott programmal az adatszolgáltatáson is rengeteg időt spórolhat majd meg webshopod.

Ugye te is szeretnéd percek alatt megtalálni a tökéletes számlázó programot? Akkor tölts ki egy villámtesztet most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Egyre több vállalkozás választja az online számlázást

Egyre több vállalkozás választja az online számlázást

Míg néhány évvel ezelőtt még sok vállalkozás tartott az e-számlák bevezetésétől, mára teljesen elfogadott gyakorlattá vált és...

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 2. rész

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 2. rész

Cikkünk első részében jó néhány olyan gondolatot szedtünk össze, amelyek segítségével könnyedén eldöntheted, hogy a Te vállal...

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 1. rész

Ha magadra ismersz, akkor Neked is megéri sürgősen e-számlákra váltani! – 1. rész

Szívesen felpörgetnéd valahogy az olyan unalmas feladatokat, mint a számlázás? Sok jót hallottál már az e-számlákról, de vagy...

A legjobb számlázó programok hasznos logisztikai funkciókkal kereskedőknek – 2. rész

A legjobb számlázó programok hasznos logisztikai funkciókkal kereskedőknek – 2. rész

Egy logisztikai funkciókkal is felturbózott számlázó program rengeteg terhet levesz a kereskedők válláról. Gondolj csak bele,...