Menü
3+1 plusz költség, amitől drágább lesz a számlázód

3+1 plusz költség, amitől drágább lesz a számlázód

A számlázó programokkal hosszú távon olcsóbbá és kényelmesebbé teheted egy vállalkozás mindennapjait. Akadnak azonban olyan költségek, amelyekre sokan először nem is gondolnak, viszont drágábbá teszik a számlázást. Nézd meg, hogy a program kiválasztásakor milyen lehetséges plusz költségekre célszerű odafigyelni.

1. Az e-számlák ára drágíthatja a számlázód

Az elektronikus számlákkal komoly összegeket spórolhatsz meg, ha jól választasz programot. A hitelesítésükre szolgáló időbélyegek ugyanis pénzbe kerülnek, így egy-egy példány kiállítása akár 30 forinttal is olcsóbb vagy éppen drágább lehet a különböző számlázókkal.

Az e-számlák árát többnyire az előfizetés típusa határozza meg. A sok funkcióval ellátott, drágább csomagokkal ugyanis általában jóval kevesebbe kerül egy példány kiállítása. Akadnak olyan kirívó esetek is, amikor a fizetési módozattól vagy egy külső szolgáltatótól függ az e-számlák darabonkénti költsége.

A szoftver kiválasztása során vedd figyelembe azt is, hogy mekkora forgalmat bonyolítasz le. Több olyan program létezik ugyanis, amivel akár több száz ingyenes, időbélyeggel hitelesített e-számlát készíthetsz havonta.

2. Egy új modul beszerzése költségesebb lehet, mint gondolnád

Egyre több program épül fel modulokból, ahol te magad válogathatod össze, hogy pontosan milyen funkciókra van szükséged. Azt azonban mindenképpen ellenőrizd, hogy a számodra szükséges elemek (például webáruház összekötés, devizás számlázás, stb) működnek-e önmagukban.

Gyakori ugyanis, hogy néhány praktikus funkció (például könyvelő program export) csak más alapmodulok beszerzése után használható, így pedig a számlázód is drágább lehet, mint tervezted.

3. A számlázók néhány hasznos funkciója is plusz pénzbe kerülhet

A modulos felépítésnél sokszor jóval átláthatóbbak a hagyományos, előfizetési csomagokra épülő megoldások. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne futhatnál bele rejtett költségekbe, hiszen előfordulhat, hogy:

- egy-egy funkcióért, mint például az egyedi számlaképért külön díjat kell fizetned, - a webáruház bekötése is plusz pénzbe kerül, - újabb felhasználóknak csak ráfizetés után adhatsz jogosultságot.

Mielőtt ráböknél a tökéletes programra, nézd meg, hogy melyek azok az alapvető, de hasznos funkciók, amelyek egyetlen számlázóból sem hiányozhatnak.

+1. Az elszalasztott kedvezményekkel is csak drágul a számlázó program

Akadnak olyan időszakos vagy állandó, de bizonyos feltételekhez kötött kedvezmények, amelyekkel még olcsóbban szerezheted be a tökéletes számlázó programot. Van olyan szolgáltató, akinél a demo letöltése után regisztrálhatsz olcsóbban, de olyat is találni, ahol az induló vállalkozások számlázhatnak egy évig ingyen. Legyél szemfüles, és az előfizetés előtt nézz körbe a programok weboldalain és közösségi média felületein.

Találd meg a tökéletes számlázó programot, tölts ki egy villámtesztet most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 2. rész

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 2. rész

Határidők, bírságok, nyomtatványok? Minddel foglalkoztunk cikkünk előző részében, ahol jó néhány tévhitet eloszlattunk a szám...

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 1. rész

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 1. rész

Alig várod már, hogy új számlázóddal végre temérdek időt spórolhass meg, de a bejelentés még hátra van? Esetleg már megtörtén...

7 ok, amiért megéri azonnal összekötni webáruházad egy számlázó programmal

7 ok, amiért megéri azonnal összekötni webáruházad egy számlázó programmal

Na jó, előbb azért olvasd el gyorsan, hogy milyen előnyei vannak a webáruház és számlázó összekötésnek. Merthogy akad bőven, ...

Többre képesek, mint hinnéd – 10 bevált, ingyenes számlázó program – 2. rész

Többre képesek, mint hinnéd – 10 bevált, ingyenes számlázó program – 2. rész

Cikkünk első részében bebizonyítottuk, hogy akár fizetned sem kell azért, hogy felgyorsíthasd céged számlázását. A Számlázóvá...