Menü
3+1 plusz költség, amitől drágább lesz a számlázód

3+1 plusz költség, amitől drágább lesz a számlázód

A számlázó programokkal hosszú távon olcsóbbá és kényelmesebbé teheted egy vállalkozás mindennapjait. Akadnak azonban olyan költségek, amelyekre sokan először nem is gondolnak, viszont drágábbá teszik a számlázást. Nézd meg, hogy a program kiválasztásakor milyen lehetséges plusz költségekre célszerű odafigyelni.

1. Az e-számlák ára drágíthatja a számlázód

Az elektronikus számlákkal komoly összegeket spórolhatsz meg, ha jól választasz programot. A hitelesítésükre szolgáló időbélyegek ugyanis pénzbe kerülnek, így egy-egy példány kiállítása akár 30 forinttal is olcsóbb vagy éppen drágább lehet a különböző számlázókkal.

Az e-számlák árát többnyire az előfizetés típusa határozza meg. A sok funkcióval ellátott, drágább csomagokkal ugyanis általában jóval kevesebbe kerül egy példány kiállítása. Akadnak olyan kirívó esetek is, amikor a fizetési módozattól vagy egy külső szolgáltatótól függ az e-számlák darabonkénti költsége.

A szoftver kiválasztása során vedd figyelembe azt is, hogy mekkora forgalmat bonyolítasz le. Több olyan program létezik ugyanis, amivel akár több száz ingyenes, időbélyeggel hitelesített e-számlát készíthetsz havonta.

2. Egy új modul beszerzése költségesebb lehet, mint gondolnád

Egyre több program épül fel modulokból, ahol te magad válogathatod össze, hogy pontosan milyen funkciókra van szükséged. Azt azonban mindenképpen ellenőrizd, hogy a számodra szükséges elemek (például webáruház összekötés, devizás számlázás, stb) működnek-e önmagukban.

Gyakori ugyanis, hogy néhány praktikus funkció (például könyvelő program export) csak más alapmodulok beszerzése után használható, így pedig a számlázód is drágább lehet, mint tervezted.

3. A számlázók néhány hasznos funkciója is plusz pénzbe kerülhet

A modulos felépítésnél sokszor jóval átláthatóbbak a hagyományos, előfizetési csomagokra épülő megoldások. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne futhatnál bele rejtett költségekbe, hiszen előfordulhat, hogy:

- egy-egy funkcióért, mint például az egyedi számlaképért külön díjat kell fizetned, - a webáruház bekötése is plusz pénzbe kerül, - újabb felhasználóknak csak ráfizetés után adhatsz jogosultságot.

Mielőtt ráböknél a tökéletes programra, nézd meg, hogy melyek azok az alapvető, de hasznos funkciók, amelyek egyetlen számlázóból sem hiányozhatnak.

+1. Az elszalasztott kedvezményekkel is csak drágul a számlázó program

Akadnak olyan időszakos vagy állandó, de bizonyos feltételekhez kötött kedvezmények, amelyekkel még olcsóbban szerezheted be a tökéletes számlázó programot. Van olyan szolgáltató, akinél a demo letöltése után regisztrálhatsz olcsóbban, de olyat is találni, ahol az induló vállalkozások számlázhatnak egy évig ingyen. Legyél szemfüles, és az előfizetés előtt nézz körbe a programok weboldalain és közösségi média felületein.

Találd meg a tökéletes számlázó programot, tölts ki egy villámtesztet most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Többre képesek, mint hinnéd - 10 bevált, ingyenes számlázó program – 1. rész

Többre képesek, mint hinnéd - 10 bevált, ingyenes számlázó program – 1. rész

Ha nem állítasz ki több száz számlát hetente, egy jó programmal akkor is rengeteg időt spórolhatsz meg és egyszerűbbé, kényel...

10 kihagyhatatlan szempont a tökéletes számlázóhoz katás vállalkozóknak – 2. rész

10 kihagyhatatlan szempont a tökéletes számlázóhoz katás vállalkozóknak – 2. rész

Az ideális program még a katás vállalkozások számlázását is képes sokkal gyorsabbá, kényelmesebbé és átláthatóbbá varázsolni....

10 kihagyhatatlan szempont a tökéletes számlázóhoz katás vállalkozóknak – 1. rész

10 kihagyhatatlan szempont a tökéletes számlázóhoz katás vállalkozóknak – 1. rész

Katás vállalkozásodhoz keresed a tökéletes számlázót, de az egyedi szabályozás miatt nem tudod, milyen tényezőkre éri meg oda...

Telepíthető vagy online számlázó program – melyiket válasszam? – 2. Rész

Telepíthető vagy online számlázó program – melyiket válasszam? – 2. Rész

Az egyik első és legfontosabb kérdés, amelyről döntened kell, ha szeretnéd megtalálni a céged számára valóban tökéletes száml...