Menü
10+1 tipp, hogyan válaszd ki kezdő vállalkozóként a tökéletes számlázót – 2. rész

10+1 tipp, hogyan válaszd ki kezdő vállalkozóként a tökéletes számlázót – 2. rész

Cikkünk első részében már felsoroltunk néhány fontos szempontot, amelyeket kezdő vállalkozóként mindenképpen érdemes átgondolni mielőtt kiválasztod új számlázódat. Ezúttal újabb hasznos tippekkel és tudnivalókkal segítünk megtalálni induló cégedhez legjobban passzoló programot. Számodra milyen a tökéletes számlázó? Olvass tovább és derítsd ki most!

6. Jussanak eszedbe a statisztikák

Egy vállalkozás megalapítása sosem mentes a kockázattól, viszont két dologban már most biztos lehetsz. Hosszú hónapokon át annyi dolgot kell majd egyszerre intézned, hogy sokszor azt sem tudod majd, hogy melyik sürgős feladatba vágj bele. És az is biztos, hogy rengetegszer nézel majd rá a számokra.

A tökéletes számlázó azonban nagyot könnyíthet a rohanós kezdeteken. Egyfelől ugyanis rengeteg időt- és energiát spórolhatsz meg a papírmunkán, másfelől pedig a pénzügyek, forgalmi statisztikák és egyéb fontos kimutatások révén könnyedén átláthatóvá teszi vállalkozásod legfontosabb adatait és segíti a döntéshozatalt. Ha szeretnél mindig képben lenni a lényeges számokkal, akkor célszerű olyan programok felé kacsintgatni, amelyek tartalmazzák az ehhez szükséges funkciókat.

7. Könnyítsd meg a könyvelést az indulástól kezdve

Ha pedig már számok pénzügyek, akkor álljunk meg egy pillanatra a könyvelésnél is. Merthogy kezdő vállalkozóként egy jó könyvelőre minden bizonnyal szükséged lesz, az ideális programmal pedig jelentősen hatékonyabbá és rugalmasabbá varázsolhatod a közös munkát. Ha nem szeretnéd, hogy egész nap csörögjön a telefonod, akkor szűkítsd le a kört olyan számlázókra:

8. Gondolj a számlázóval összeköthető programokra

Sok számlázót azonban nemcsak könyvelő programmal, hanem jó néhány egyéb szoftverrel is összeköthetsz. A teljesség igénye nélkül csupán néhány olyan példát sorolunk fel, amelyekkel (és a hozzájuk kapcsolódó automatizált folyamatokkal) már az induláskor temérdek időt spórolhatsz meg:

9. Tedd könnyebbé vállalkozásod mindennapjait e-számlákkal

Tapasztalataink szerint az összekötések mellett az e-számlák is az induló cégek legkedveltebb funkciói közé tartoznak. Ez persze nem is csoda, hiszen elég egyszer feltölteni a termékadatbázisodat, a program majd átveszi helyetted az adatokat és ezek alapján, valamint a vásárlók által megadott mezők alapján kitölti a számlákat helyetted. Neked nincs más dolgod, mint néhány kattintással kiküldeni őket e-mail-ben. Ugye, hogy mennyivel egyszerűbb így, mint a postán sorban álldogálni?

10. Ne feledkezz meg a NAV-bekötésről sem

Ha már a kezdetektől nagy értékű termékek/szolgáltatások után számlázol majd, akkor fontos, hogy ne feledkezz meg az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettségről, populárisabb nevén a NAV-bekötésről sem. A megfelelő számlázóval természetesen ezt a folyamatot is automatizálhatod.

+1 Nézz rá a számlázók nyújtotta extra kényelmi funkciókra

Persze tudjuk, hogy ahány vállalkozás, annyiféle igény felmerülhet még, ezért nem árt ránézni az olyan extrább kényelmi funkciókra sem, mint például a tömeges számlagenerálás, a számlaismétlődés, a készletkezelés, stb.

Még több hasznos tipp kezdő vállalkozóknak

Cikkünk első részében további hasznos tippeket mutattunk be, amelyek segítségével könnyedén megtalálhatod a tökéletes számlázót induló vállalkozásodhoz. Fejlődés, rugalmasság, felhasználók száma, ingyenes lehetőségek és még sok egyéb érdekesség, bevált tipp erre »

Találd meg a tökéletes számlázót webáruházadhoz könnyedén, tölts ki egy villámtesztet most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Online adatszolgáltatási kötelezettség - így automatizálhatod a beküldést

Online adatszolgáltatási kötelezettség - így automatizálhatod a beküldést

Mint ismert, 2020. július 1-től bővül a NAV adatszolgáltatásra kötelezettek köre, így minden belföldi adóalany részére kiállí...

Online adatszolgáltatási kötelezettség - legfontosabb tudnivalók kézi számlásoknak

Online adatszolgáltatási kötelezettség - legfontosabb tudnivalók kézi számlásoknak

2020. július 1. az idei év egyik legfontosabb dátuma, már ami az adózást illeti. Június 30. után ugyanis újabb adminisztráció...

Így automatizálható a NAV adatszolgáltatási kötelezettség

Így automatizálható a NAV adatszolgáltatási kötelezettség

Mint ismeretes, 2018. július 1. óta kötelező adatot szolgáltatni a NAV felé a min. 100 000 Ft áfatartalmú, belföldi adóalanyo...

Számlázóválasztás 2020 - ezekre figyelj kiemelten

Számlázóválasztás 2020 - ezekre figyelj kiemelten

Az év elején mindig több cég vált számlázóprogramot, ezt a trendet csak tovább erősítik a számlázásra vonatkozó jogszabályvál...