Menü
10+1 tipp, hogyan válaszd ki kezdő vállalkozóként a tökéletes számlázót – 1. rész

10+1 tipp, hogyan válaszd ki kezdő vállalkozóként a tökéletes számlázót – 1. rész

Kezdő vállalkozóként rengeteg időt spórolhatsz meg a cégedhez passzoló programmal, szóval egyáltalán nem mindegy, melyik mellett teszed le a voksodat. Rágörcsölni azonban nem kell a választásra, hiszen hoztunk Neked 10+1 bevált tippet, hogy könnyedén megtaláld az igazit. Olvass is tovább gyorsan, mert már mutatjuk is, hogy miket érdemes átgondolni.

1. Kezdj nyugodtan ingyenes számlázóval

Kezdő vállalkozóként jó eséllyel a számlázó programok legalapvetőbb funkcióira lesz csak szükséged, amelyekkel még így is rengeteg időt spórolhatsz meg. Éppen ezért teljesen fölösleges rögtön beruházni a legdrágább és legösszetetteb programokra az első hónapokban, mikor minden egyes forint számít.

Pláne úgy, hogy jó néhány hasznos, mégis igen olcsó vagy ingyenes számlázó program közül válogathatsz, amelyeket később bármikor lecserélhetsz vagy akár bővíthetsz. Kezdő lépésként tökéletes választásnak bizonyulhatnak, hiszen nem jelentenek semmiféle anyagi kockázatot. Ahogyan azonban arról korábban részletesebben is beszámoltunk, akad néhány olyan dolog, amitől drágább lehet a számlázód, ezekre megéri ránézni mielőtt választanál.

2. Ne csak a vállalkozás, a számláznivaló növekedése is jusson eszedbe

És válassz olyan számlázót, amely képes lekövetni céged (és ezzel együtt a programmal szemben támasztott igények, elvárások) növekedését. Célszerű ugyanis olyan szoftver mellett dönteni, amelynél eltérő funkciókat tartalmazó, többféle előfizetési csomag közül választhatsz vagy amelyhez külön-külön beszerezheted a szükséges modulokat. Így soha nem kell olyan felesleges funkciókért fizetned, amelyek a jövőben talán jól jönnek majd, de a jelenben még teljesen haszontalanok számodra.

3. Törekedj a rugalmasságra

Az teljesen egyértelmű, hogy egy programmal jelentősen kényelmesebb és gyorsabb lesz még a kisebb cégek számlázása is. Viszont a választás előtt nemcsak azt érdemes figyelembe venni, hogy mennyi időt spórolhatsz meg, hanem azt is, hogy mennyivel lesz rugalmasabb az időbeosztásod új számlázóddal.

Kezdő vállalkozóként millió dolog után kell majd egész nap rohangálnod a legváratlanabb időpontokban. Ezért megéri átgondolni azt is, hogy telepíthető programot vagy inkább olyan online számlázót szerzel be, amelyet felhőből bárhol és bármikor használhatsz, így nem is leszel egész nap az irodához láncolva.

4. Gondold át, hány kolléga használja majd a számlázót

Szintén a rugalmas munkavégzést és a feladatok hatékony elosztását segíti, ha több felhasználó is dolgozhat új számlázódból. Az egyéni vállalkozások esetében az induláskor ennek természetesen még nincs jelentősége, de nem árt átgondolni, hogy a későbbiekben tervezed-e bővíteni a csapatot, illetve számukra hozzáférést adni majd a választott számlázó programhoz.

5. Ragadj meg vásárlóid emlékezetében

Kezdő vállalkozóként Neked is az egyik első és legfontosabb célod megragadni a vásárlók emlékezetében, igaz? A pozitív első benyomás sokszor apróságokon múlik, így egyaránt fontos például, hogy miként kommunikálsz az ügyfelekkel, hogyan néz ki céged honlapja, maga az üzlethelyiség vagy akár a számlák. Utóbbiaknak egyedi, saját vállalkozásod arculatát tükröző megjelenést adhatsz és a logódat is feltüntetheted rajtuk néhány számlázó programmal.

Még több hasznos tipp kezdő vállalkozóknak

Cikkünk második részében újabb hasznos tippeket mutatunk be, amelyek segítségével könnyedén megtalálhatod a tökéletes számlázót induló vállalkozásodhoz. Statisztikai kimutatásokkal, könyveléssel, automatizált folyamatokkal és még sok egyéb érdekességgel jövünk. Olvass tovább most »

Találd meg a tökéletes számlázót webáruházadhoz könnyedén, tölts ki egy villámtesztet most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

10+1 tipp, hogyan válaszd ki kezdő vállalkozóként a tökéletes számlázót – 2. rész

10+1 tipp, hogyan válaszd ki kezdő vállalkozóként a tökéletes számlázót – 2. rész

Cikkünk első részében már felsoroltunk néhány fontos szempontot, amelyeket kezdő vállalkozóként mindenképpen érdemes átgondol...

10+1 tipp, hogyan válaszd ki kezdő vállalkozóként a tökéletes számlázót – 1. rész

10+1 tipp, hogyan válaszd ki kezdő vállalkozóként a tökéletes számlázót – 1. rész

Kezdő vállalkozóként rengeteg időt spórolhatsz meg a cégedhez passzoló programmal, szóval egyáltalán nem mindegy, melyik mell...

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 2. rész

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 2. rész

Határidők, bírságok, nyomtatványok? Minddel foglalkoztunk cikkünk előző részében, ahol jó néhány tévhitet eloszlattunk a szám...

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 1. rész

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 1. rész

Alig várod már, hogy új számlázóddal végre temérdek időt spórolhass meg, de a bejelentés még hátra van? Esetleg már megtörtén...