Menü
10 kérdés a tökéletes számlázó megtalálásához - 2. rész

10 kérdés a tökéletes számlázó megtalálásához - 2. rész

Legutóbb megmutattuk, hogy milyen alapvető szempontokat célszerű figyelembe venni a számlázó kiválasztása során. Nézd meg azt is, hogy milyen funkciókra lehet szükséged a tökéletes programhoz.

6. Szeretnél költséget megtakarítani a számlázáson?

Akkor ideje kihasználni a számlázó programok egyik legnagyobb előnyét, vagyis az e-számlákat. Ezzel a megoldással végre elfelejtheted az egyre növekvő postaköltséget, de a nyomtatáshoz szükséges papíron és tintán is komoly összegeket spórolhatsz meg.

Bár a hitelesítésre szolgáló időbélyegért fizetned kell, még így is sokkal jobban jársz anyagilag. Arról nem is beszélve, hogy léteznek olyan számlázók, amelyek ingyenes e-számlákat biztosítanak számodra. Nézd is meg – szubjektív - top 5-ös listánkat a legjobb hazai e-számlázókról.

7. Minél gyorsabban és hatékonyabban letudnád a számlázást?

Még nem találkoztunk olyan vállalkozóval, aki rajongana a felesleges plusz munkáért. Ugye mennyire jó lenne a legunalmasabb feladatokat automatizálni? Egy számlázóval ezt könnyedén megteheted, csupán meg kell találnod a tökéletes programot.

Ha fontosak számodra a gördülékeny folyamatok, akkor ezeket a funkciókat keresd elsőként egy számlázóban:

Ha pedig webáruházad van, akkor mindenképpen olyan szoftvert válassz, amit összeköthetsz a webshoppal. A program ugyanis minden számlát kiállít és elküld majd helyetted, így rengeteg időt takaríthatsz meg.

8. Jó lenne tovább erősíteni a márkádat, akár a számlákkal is?

Az induló vállalkozások számára létkérdés, hogy folyamatosan új vásárlókat szerezzenek. Ehhez viszont az kell, hogy a márkával és az arculati elemekkel is minél többször találkozzanak az ügyfeleid, hogy mielőbb emlékezetükbe véssenek.

Mutasd meg a profizmusodat a világnak, és válassz olyan szoftvert, aminek a segítségével a számláidat vállalkozásod arculatára formálhatod. Ehhez elsősorban igényes sablonokra lesz szükséged, de az is fontos, hogy a logódat elhelyezhesd a számlán.

9. A számlázás mellett fontosak számodra a logisztikai feladatok is?

Ebben az esetben nem lesz túl nehéz dolgod a számlázó kiválasztásával, hiszen Magyarországon jelenleg csupán néhány programot találni, ami a számlázás mellett a szállítólevelek és a raktárkészletek kezelésére is alkalmas.

Ezek a szoftverek egyébként gyakran nem csupán logisztikai funkciókkal segítik a munkádat, hanem komplett vállalatirányítási rendszerként is megrendelheted őket. A szamlazovalaszto.hu oldal összefoglaló táblázatból pillanatok alatt kikeresheted, hogy mely számlázók tartalmazzák a számodra legfontosabb logisztikai funkciókat.

10. Mennyire felhasználóbarát az adott számlázó?

Azok a funkciók, amelyek ma még az újdonság varázsával hatnak és komoly versenyelőnyt jelentenek, hamar kötelező elemmé válhatnak egy számlázóban. Ezért célszerű olyan programot keresni, amelyhez gyakran, akár néhány hetente érkeznek fejlesztések, ha nem akarsz lemaradni a versenytársaidtól.

Persze az sem éppen hátrány, ha az általad választott számlázó profi ügyfélszolgálatot működtet. Itt ugyanis azonnal jelezheted a technikai jellegű problémákat és a számodra ismeretlen funkciók működéséről is nyugodtan kérdezhetsz. Sőt, az igazán nyitott szolgáltatók a fejlesztési igényeidre is kíváncsiak.

Tudd meg, hogyan érdemes nekivágni a számlázó program kiválasztásának, olvasd el cikkünk első részét most »

Még nem találtad meg minden igényednek legjobban megfelelő számlázó programot?

Válaszd ki a számlázóválasztó segítségével itt.

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 2. rész

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 2. rész

Határidők, bírságok, nyomtatványok? Minddel foglalkoztunk cikkünk előző részében, ahol jó néhány tévhitet eloszlattunk a szám...

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 1. rész

Te vajon jól tudtad? 10 óriási tévedés a számlázó programok bejelentéséről – 1. rész

Alig várod már, hogy új számlázóddal végre temérdek időt spórolhass meg, de a bejelentés még hátra van? Esetleg már megtörtén...

7 ok, amiért megéri azonnal összekötni webáruházad egy számlázó programmal

7 ok, amiért megéri azonnal összekötni webáruházad egy számlázó programmal

Na jó, előbb azért olvasd el gyorsan, hogy milyen előnyei vannak a webáruház és számlázó összekötésnek. Merthogy akad bőven, ...

Többre képesek, mint hinnéd – 10 bevált, ingyenes számlázó program – 2. rész

Többre képesek, mint hinnéd – 10 bevált, ingyenes számlázó program – 2. rész

Cikkünk első részében bebizonyítottuk, hogy akár fizetned sem kell azért, hogy felgyorsíthasd céged számlázását. A Számlázóvá...